nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Het verhaal van mijn zelfmoord’

7 november 2016

Yarden Vereniging organiseert in november samen met Viktor Staudt vijf lezingen over het leven na zijn ‘zelfmoord’. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten vertelt Staudt openhartig over zijn momenten van radeloosheid, eenzaamheid en wanhoop, vaak versterkt door onbegrip van de omgeving, zowel binnen als buiten de wereld van de hulpverlening. Met deze lezingen willen Staudt en Yarden Vereniging het taboe op suïcide bespreekbaar maken.

Onder jongeren scoort suïcide verontrustend hoog op de lijst van doodsoorzaken (CBS 2009/2013). Toch rust er een taboe op het onderwerp. Een ontmoeting met een ervaringsdeskundige kan in veel gevallen hoop en houvast bieden. Zowel voor hen die kampen met een depressie of suïcidale gedachten, als voor hen die een geliefde verloren aan suïcide. Door het bespreekbaar maken van deze problematiek wil Staudt jongeren, nabestaanden, hulpverleners en anderen handvatten geven, onder meer voor het vinden of geven van hulp. Bij Staudt zelf werd pas jaren later de juiste diagnose gesteld, waardoor hij zijn depressiviteit overwon.

Datum en locatie

De (gratis) lezingen worden aangeboden door Yarden Vereniging en vinden plaats op de volgende data en locaties:

14-11 Yarden Crematorium Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ in Doetinchem
15-11 Yarden Uitvaartcentrum Epe, Stationsstraat 29, 8161 CP Epe
16-11 Yarden Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA Ede
17-11 Yarden Crematorium Rijk van Nijmegen, Schoenakker 12, 6641 SZ Beuningen
18-11 Yarden Steenbrugge in Diepenveen, Raalterweg 27-29, 7431 PA in Diepenveen

Op 14 t/m 17 november is de ontvangst vanaf 19.00 uur met koffie/thee. De lezing start om 19.30 uur en eindigt om circa 21.30 uur. Op 18 november is de ontvangst en de start een halfuur later. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.yarden.nl/agenda.

Over de spreker

Viktor Staudt (1969) is auteur en een veelgevraagd spreker. Zijn boek ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’ is door de Nederlandse media warm onthaald (“DWDD”, “Altijd Wat”, “Recht uit het hart”).

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl .

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >