nieuws

Facultatieve
Sponsors

Het nieuwe crematorium in Haarlem

27 maart 2002


De bouw van het nieuwe crematorium in Haarlem vordert snel. Sinds begin februari is het gebouw geheel wind en waterdicht, en is met de afwerking van de binnenzijde van het gebouw begonnen. Crematorium Haarlem heeft het afgelopen jaar gestalte gekregen op de begraafplaats Akendam aan de Vergierdeweg. Het crematorium wordt gebouwd door aannemingsbedrijf Ooijevaar. Nu het gebouw bijna zijn definitieve vorm heeft gekregen wordt pas goed duidelijk hoe uniek de architectuur van architect Zeinstra is.

De komende weken zullen benut worden om het gebouw in- en uitwendig af te werken en om ook de binnentuin af te werken en in te richten. In deze periode wordt o.m. de c.v. installatie afgemonteerd (die inmiddels al brandt), de kantoorruimte en plafonds afgewerkt, vloerbedekking gelegd, de pantry wordt voor de catering ingericht, de crematieoven wordt afgemonteerd en beproefd. Ook wordt een geavanceerd audio-CCTV-systeem geïnstalleerd dat in de aula een perfect geluid, zowel voor gesproken woord als muziek, moet combineren met een groot bedieningsgemak en een optimale bedrijfszekerheid. Tevens heeft dit systeem de mogelijkheid om belangstellenden de uitvaartplechtigheden via videocamera’s in de aula of de oveninvoerruimte te laten volgen.

Als afsluiting zal het gebouw ingericht moeten worden. De inrichting komt van drie verschillende fabrikanten/leveranciers, namelijk van Ikea (ontvangst-, familie en condoleanceruimte c.a.), de firma Vogelpoel Projectontwikkeling (stoelen aula, ontwerp Howe), en van de ambachtelijke Amsterdamse Meubelmakers, naar een ontwerp van de heer Godfried Brands (ontvangst-, familie en condoleanceruimte).

Ook de gehele buitenomgeving, de rondweg om het crematorium en het parkeerterrein zullen vóór de ingebruikname en de opening van het crematorium gebruiksklaar worden gemaakt.

En dan zal Haarlem een crematorium hebben, dat uniek is voor Nederland, voor Europa en misschien wel in de gehele wereld.

Tom Sprenger
Crematorium Haarlem CV

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >