Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Herdenkingsmoment verloren kinderen goed bezocht

maandag 13 december 2010

De herdenkingsdienst, die afgelopen zondag ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag in het kapelletje in Binderen werd gehouden,  is goed bezocht. Er werd teruggedacht aan meer dan twintig verloren kinderen. De reacties van de bezoekers waren positief.

De tweede zondag in december is wereldlichtjesdag. Op deze dag worden verloren kinderen herdacht. Door een kaars te ontsteken om 19.00 uur toont men zich betrokken met nabestaanden van verloren kinderen.

Lieke Spierings organiseerde voor de tweede keer in het kapelletje van Binderen een herdenkingsdienst. Voor aanvang van de dienst kon  de naam van een verloren kind bij haar opgegeven worden.

Anne-Marie Peters leidde de dienst en de muzikale omlijsting werd verzorgd door Ëcka en Yoska Buswijller op mandoline en gitaar.

Er waren meer dan zeventig belangstellenden die gezamenlijk meer dan twintig namen noemden. Tijdens het noemen van de naam werd een kaarsje ontstoken waardoor deze naam even voluit belicht werd. Daarna werd het kaarsje op een tafel met vlindertjes geplaatst en mocht men een vlindertje ter herinnering meenemen.

Er werd zo even terug gedacht aan heel recente sterfgevallen maar ook aan oudere. Er zijn zelfs namen van kinderen genoemd die in 1948 waren overleden.
Na afloop was er koffie in het Jan Vissermuseum. 

Door de positieve reacties heeft Spierings besloten in 2011 opnieuw zo'n herdenking te organiseren.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder