nieuws

Facultatieve
Sponsors

Herdenkingsdag Dichterbij: Geliefde overledenen herinneren

25 februari 2013

Het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant organiseert op zondag 17 maart een herdenkingsdag voor iedereen die stil wil staan bij een dierbare die dood is gegaan. Een rondgang langs allerlei activiteiten en workshops maakt het de aanwezigen mogelijk om zelf richting te geven aan herinneringen. Er is speciale aandacht voor gezinnen en kinderen. De toegang is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Locatie: Crematorium Tilburg en omstreken, Karel Boddenweg 5, Tilburg.

Rouwen en herdenken doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Er bestaat geen draaiboek of procedure voor. Daarom biedt het netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant (een samenwerkingsverband van organisaties en zelfstandige ondernemers werkzaam op het gebied van zorg, advisering en begeleiding rondom sterven en rouw) een rondgang langs allerlei activiteiten. Eenieder kan deze dag zelf richting geven aan manieren van herinneren: alleen of samen met anderen; actief meedoen of alleen kijken of luisteren. ‘Dichterbij’ start om 10.45 uur met een uitleg over het programma en is om 16.00 uur afgelopen. U kunt zelf bepalen wanneer u komt en weer weggaat en u kunt zelf bepalen waaraan u deelneemt.

Het programma bestaat uit doorlopende activiteiten en een aantal workshops. Zoals het luisteren naar muziek en verhalen, het maken van beeldjes, gedichten of andere tastbare herinneringen, workshops voor het hele gezin of voor jongeren over rouwen, gesprekken en ontmoetingen met lotgenoten, enzovoort. Het doorlopend, zich herhalend, programma speelt zich binnen en buiten af. De workshops starten om 11.30, 13.00 en 14.15 uur en duren een uur.

U kunt het programma toegestuurd krijgen door contact op te nemen met Crematorium Tilburg en omstreken, tel 4686204.

Reageer op dit artikel

Reacties:


25 februari 2013 om 15:55

Ria

Zojuist deze bijeenkomst geplaatst in de agenda van Boeken voor Moeilijke Momenten, www.boekenvoormoeilijkemomenten.nl.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE