Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Herbouw uitvaartcentrum De Haan & Van de Kamp DELA in Amersfoort

Bouwen duurzaam uitvaartcentrum duurt tot januari 2024

vrijdag 31 maart 2023

Het uitvaartcentrum De Haan & Van de Kamp DELA in Amersfoort wordt verduurzaamd. Tijdens de negen maanden durende herbouw vindt de dienstverlening plaats op andere locaties in de omgeving. In januari 2024 verwachten we het vernieuwde uitvaartcentrum te heropenen.

Duurzaam bouwen

DELA wil de wereld zo schoon en eerlijk mogelijk doorgeven aan toekomstige generaties. Wij willen in 2030 klimaatneutraal zijn. Dit betekent dat wij dan netto geen CO2-emissies meer willen veroorzaken. We zetten ons hier actief voor in: met duurzame uitvaartkisten, slimme meters, elektrisch cremeren, zonnepanelen, groenbedekking en dus ook met de (ver)bouw van onze crematoria en uitvaartcentra. Zo wordt het interieur - van vloer tot meubilair – van het uitvaartcentrum in Amersfoort gemaakt uit gerecycled materiaal, kopen we de materialen (milieu) bewust in en zorgen we dat er minder energie nodig is voor de bewerking van de bouwmaterialen. Het pand wordt dan ook opgebouwd uit modules van met name hout die in een fabriek gemaakt worden.

Vervanging

Locatiemanager Kristel de Graaf: “Ik kijk er naar uit om onze gasten straks in het nieuwe uitvaartcentrum te mogen ontvangen. Het uitvaartcentrum voldoet straks aan de standaarden van deze tijd, met een open uitstraling en fris kleurgebruik. Het is een hele operatie en we zijn met omwonenden voortdurend in gesprek om ze op de hoogte te houden. Ook doen we ons best om de overlast voor hen zo klein mogelijk te houden. Dit lukt onder meer door te werken met montagebouw. Tijdens de verbouwing gaat onze dienstverlening onverminderd verder, maar maken we gebruik van andere uitvaartlocaties. Onder meer DELA uitvaartcentrum in Bilthoven, DELA uitvaartcentrum Den Hull in Hilversum en Crematorium Rusthof Amersfoort in Leusden.”

Regiokantoor

Binnen het uitvaartcentrum is ook het regiokantoor gevestigd van waaruit uitvaartverzorgers voor de regio werkzaam zijn. Tijdens de herbouw werken zij tijdelijk vanuit een andere locatie in de omgeving, maar in het nieuwe uitvaartcentrum vinden zij straks weer hun vaste plek. Regiomanager Trudy Brenninkmeijer: “Ook tijdens de herbouw helpen wij om de uitvaart persoonlijk en bijzonder te maken. Vanaf het melden van overlijden tot en met het naar wens regelen van de uitvaart, kunnen nabestaanden gewoon bij ons terecht. Onze dienstverlening gaat onverminderd verder.”

Impressie nieuwbouw uitvaartcentrum Amersfoort

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in amersfoort op www.uitvaart-amersfoort.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder