nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hatelijke rouwadvertentie trending op social media

‘De wereld is beter af zonder haar’

6 juni 2018

Twee dochters van een onlangs op 80-jarige leeftijd overleden vrouw uit Amerika zijn onderwerp van discussie op sociale media. De twee dochters plaatste een wel heel erg hatelijke rouwadvertentie in de lokale krant waarin ze onder andere zeggen dat ze hun moeder niet zullen missen en dat de dag des oordeels voor moeder is aangebroken.

De rouwadvertentie begint nog vrij onschuldig. Er wordt melding gemaakt van het overlijden van de vrouw en dat ze in 1957 trouwde met haar geliefde Dennis en dat ze twee dochters kregen, Gina en Jay. Vanaf daar wordt de tekst wat minder subtiel. De dochters vervolgen dat moeder enkele jaren later zwanger werd van de broer van haar man en dat ze haar gezin in de steek liet. De dochters werden opgevoed door de ouders van de nu overleden vrouw. ‘Na haar overlijden op 31 mei wacht haar nu de dag des oordeels’, schrijven haar in de steekgelaten dochters. Die vervolgen dat ze hun moeder niet zullen missen en dat de wereld beter af is zonder haar.

Verontwaardiging

Op sociale media reageren mensen zeer verontwaardigd. Een veel gemaakte opmerking is dat elke dode respect verdient. De Amerikaanse krant Star Tribune heeft contact gehad met een ander familielid die het heel erg vindt dat deze tekst is geplaatst. Hij benadrukt dat het verhaal van de dochters klopt, maar dat moeder zich nu niet meer kan verweren. De vrouw zou wel degelijk heel veel spijt hebben gehad van de fout die ze meer dan een halve eeuw geleden heeft gemaakt. Het zou misschien beter zijn geweest wanneer de dochters hun boosheid hadden geuit toen hun moeder nog leefde. De krant die de rouwadvertentie publiceerde krijgt er op sociale media overigens ook flink van langs.


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE