Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

GUV: "GUV moeten deuren crematoria openen voor DELA"

donderdag 5 juni 2023

De voorzieningenrechter van de rechtbank heeft middels een voorlopig oordeel in een kort geding helaas beslist dat GUV Uitvaartverzorger DELA moet toelaten tot de crematoria van GUV.

De nabestaanden van verzekerden bij DELA waren altijd al welkom. GUV had echter besloten DELA als uitvaartverzorger niet meer toe te laten. Dit omdat de kwaliteit van de uitvaartverzorging door DELA volgens GUV onder de maat was. De sites trustpilot.nl en ervaringen.nl en zelfs de site van DELA zelf laten zien wat de klachten zoal zijn. De ervaringen van GUV in de GUV crematoria, en de ervaringen met DELA die nabestaanden met GUV delen, zijn van dezelfde orde. Dat was de reden om de samenwerking te beëindigen.

Met verbazing nam GUV dan ook kennis van het feit dat DELA stelde dat niet de kwaliteit van de uitvaartverzorging door DELA de reden voor GUV was, maar broodnijd. De voorzieningenrechter heeft dat ook niet aangenomen. Maar heeft beslist dat wij DELA weer moeten toelaten omdat de samenwerking volgens de voorzieningenrechter als een duurovereenkomst moet worden aangemerkt, en die “duurovereenkomst” niet rechtsgeldig is opgezegd. GUV heeft echter helemaal geen contract met DELA.

GUV, die voor de inwoners van de regio onder meer heeft geïnvesteerd in de nieuwbouw van het kleinschalige crematorium in Etten, meende dat zij niet gehouden kon worden om DELA de door haar gevraagde toegang te verstrekken tot voorzieningen waarin GUV heeft geïnvesteerd. De beslissing van de voorzieningenrechter verrast GUV dan ook en GUV ziet wel voldoende redenen om een hoger beroep te overwegen.

GUV herhaalt hier dat alle nabestaanden van verzekerden bij DELA nog steeds welkom zijn bij GUV. Dat zijn altijd geweest en zullen zij blijven. En daarbij is er keuze uit een groot aantal van landelijke, regionale en lokale uitvaartverzorgers, die wij van harte welkom heten.

Mochten nabestaanden toch voor DELA als uitvaartverzorger voor een afscheid in een GUV-crematorium kiezen, dan zullen wij dat vooralsnog moeten accepteren. Dat DELA moet worden toegelaten, betekent echter nog niet dat zij van harte welkom is en verandert ook niet onze mening over de kwaliteit van de uitvaartverzorging door DELA.

In de afgelopen periode hebben wij veel steunbetuigingen van onze collega’s, relaties en anderen ontvangen. Het is niet niks voor een kleine organisatie als GUV om de keuze te maken om een partij als DELA te weren, en om door zo’n grote marktpartij als DELA voor de rechter gesleept te worden.

Hierbij willen wij iedereen bedanken die ons heeft gesteund. Dat heeft ons veel goed gedaan en ons overtuigd in ons en jullie gelijk. Helaas hebben we dat nog niet gekregen, maar zoals gezegd, wij beraden ons nog op hoger beroep.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder