Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Guido Steennis nieuwe uitvaartondernemer in de regio Almelo

donderdag 22 december 2014

Vanaf 5 januari 2015 kent de uitvaartzorg in de regio Almelo, Tubbergen en Twenterand een nieuw gezicht: Guido Steennis start vanaf die datum als uitvaartondernemer onder de naam Monuta Guido Steennis.

Guido Steennis (36) wist al op jonge leeftijd wat hij later wilde doen: werken in een hotel. En dus volgde hij de opleiding hotelmanagement aan de Middelbare Hotelschool in Tilburg en de Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Na zijn opleiding ging hij aan de slag in het Amstel Hotel en het Okura Hotel in Amsterdam. Guido: “Het leuke aan het werken in deze internationale vijfsterren hotels vond ik het zorgen dat het de gasten aan niets ontbrak. Hen bij te staan met raad en daad en het zó te organiseren dat zij zich thuis voelden. Om dat te kunnen doen moet dienstverlening in je bloed zitten. Het is niet een trucje dat je kunt leren.”

Guido verhuisde zo’n 11 jaar geleden vanuit Amsterdam naar Almelo. Een overgang die naar eigen zeggen niet zonder slag of stoot ging: “De mensen, de mentaliteit en de natuur zorgde er echter al snel voor dat ik me hier op mijn gemak voelde. Zodra ik tegenwoordig vanuit de randstad de IJssel over ga denk ik oprecht; ha fijn, ik ben weer thuis.”

Ook in Twente werkte Guido in de hotellerie, waaronder op de sales- en marketingafdeling van Landgoedhotel de Wilmersberg in De Lutte en als docent en studiecoach aan een hotelmanagementopleiding. “Hoewel ik het altijd erg naar mijn zin heb gehad in die sectoren kwam ik op het punt dat ik dacht: wil ik dit blijven doen? Wil ik mijn persoonlijke eigenschappen, kennis en kunde niet gaan inzetten ten behoeven van anderen? Toen ik vervolgens een aantal uitvaarten meemaakte werd het duidelijk voor mij: ik wil gaan werken in de uitvaartbranche.” Ter oriëntatie op de branche volgde hij daarom een studie uitvaartverzorging en doorliep stages bij diverse uitvaartondernemingen.

“Werken als uitvaartondernemer betekent voor mij op een toegankelijke en informele, maar respectvolle manier, betekenisvol werk kunnen doen. Een beroep waarin ik mensen kan helpen en ondersteunen in een moeilijke tijd in hun leven. De vijfsterren dienstverlening uit de hotellerie wil ik toepassen ten gunste van nabestaanden. En waar die vijf sterren in zitten is voor iedereen weer verschillend. Goed luisteren naar de wensen van de familie en maatwerk leveren is daarom mijn uitgangspunt. Monuta biedt mij de kans om te werken als zelfstandig ondernemer met de back-up van een grote en vertrouwde organisatie.”

Monuta Guido Steennis is gevestigd aan Het Groot Hofstee 13 in Almelo. Kijk voor meer informatie op www.monutaguidosteennis.nl of neem contact op via guidosteennis@monuta.nl.

Voor het melden van een overlijden kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen met Monuta Guido Steennis op telefoonnummer 0546 - 814 289, ook als u niet of elders verzekerd bent. Guido Steennis verzorgt uitvaarten in Almelo, Tubbergen en Twenterand en op verzoek ook daarbuiten.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder