nieuws

Facultatieve
Sponsors

Grote verbouwing crematorium Uden start 2 maart

13 februari 2015

Het ruim twintig jaar oude crematorium van coöperatie DELA aan de Belgenlaan in Uden wordt vanaf maandag 2 maart flink verbouwd. Door het verbouwen en herinrichten van het crematorium krijgt het pand een eigentijdse uitstraling en wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum. Tijdens de verbouwing is het crematorium gesloten. Eind juli opent het vernieuwde gebouw haar deuren.

Een groot deel van het pand wordt afgebroken en groter opgebouwd. Het beschikt straks over eigentijds meubilair en kunst uit de eigen collectie. ‘De behoeften en wensen van onze leden en nabestaanden staan altijd voorop. In een verdrietige tijd moet de omgeving comfortabel en aangenaam zijn. Daar houden we rekening mee met de inrichting van het nieuwe crematorium’, aldus locatiemanager Roel Wouters.

Meer mogelijkheden
Er gaat veel veranderen. Als de verbouwing klaar is wordt het bestaande uitvaartcentrum aan de Volkelseweg in Uden ondergebracht in dit nieuwe crematorium. Wouters: ‘Verder hebben we dan een grotere aula met 95 zitplaatsen en zo’n 150 staanplaatsen. Ook is er een ruimere ontvangstruimte voor de gasten en hebben we twee koffiekamers in plaats van een. Nieuw is de lounge om na de condoleance met een kleinere groep nog even samen te zijn.’ Het hoofdparkeerterrein is kortgeleden al vernieuwd en vergroot. Tijdens de verbouwing wordt er een tweede parkeerterrein aangelegd. Inmiddels is er al een nieuwe urnenmuur gebouwd en een mooi herinneringsbos geopend, met plek voor urnenzuilen. Naast dit bos komt een extra strooiveld. De bestaande strooivelden blijven tijdens de bouwactiviteiten onaangeroerd.

Eind juli weer open
De verbouwing van dit crematorium duurt bijna vijf maanden. ‘Op donderdag 26 februari is de laatste uitvaart in Uden, enkele dagen daarna start de aannemer. Eind juli is alles klaar en gaan onze deuren weer open. Zaterdag 19 september organiseren we een open dag voor belangstellenden. De overlast van de verbouwing wordt zoveel mogelijk beperkt. Gedurende de verbouwing blijven het herinneringsbos, de strooivelden en de nieuwe urnenmuur gewoon bereikbaar,’ aldus Wouters. ’Nabestaanden kunnen voor de uitvaartplechtigheid uitwijken naar de Kruisherenkapel in Uden, waarna de crematie kan plaatsvinden in onze crematoria in Rosmalen, Helmond, Vlijmen of Eindhoven.’ Nabestaanden kunnen de as van hun dierbare overledene tijdens de bouwperiode op afspraak ophalen bij het uitvaartcentrum aan de Volkelseweg 32 in Uden. Tijdens de verbouwing blijft het crematorium bereikbaar via telefoonnummer 040 2624900.

Over coöperatie DELA
Zo’n 170 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 44.000 uitvaarten per jaar en bijna 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al meer dan 75 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland. www.dela.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >