nieuws

Facultatieve
Sponsors

Groninger zit zeven weken dood achter pc

13 juli 2011

In een flat aan de Aquamarijnstraat in Groningen is het lichaam gevonden van een man die al zeven weken dood achter zijn pc zat. De 63-jarige Theo uit Groningen had op internet ruim 300 vrienden waar hij zeer actief mee communiceerde via Facebook en Hyves. Maar ondanks al die virtuele contacten duurde het bijna twee maanden voordat zijn internetcontacten ongerust werden omdat hij niet meer reageerde op berichten.

De man verhuisde 15 jaar geleden vanuit het Westen naar Groningen. Dat deed hij voor zijn werk bij de PTT. In het Noorden ging hij wonen in één van de flats aan de Aquamarijnstraat. In deze flats, van 11 verdiepingen hoog, wonen voornamelijk studenten die studeren op het vlakbij gelegen Zernikecomplex. Met zijn studerende buren had Theo niet meer contact dan een vriendelijke groet bij het passeren op de galerij. Op internet onderhield hij zeer actief contact met ruim 300 mensen. Nadat de man lange tijd niet meer reageerde kwamen wel vragen binnen op zijn profiel. Iemand vroeg of hij op vakantie was en een ander vroeg zelfs of hij dood was.

Een vriendin uit Scheveningen begon zich echt zorgen te maken nadat Theo geen bericht achterliet op haar verjaardag. Via Hyves wist ze iemand te vinden in Groningen die bereid was om bij de flat van de man te gaan kijken. Daar zag de vrouw dat alles potdicht zat, maar ze zag wel dat er heel veel vliegen binnen waren. Ze wist direct dat het niet goed zat en belde de politie. Agenten ontdekten even later dat de man al heel lang dood was. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de man een natuurlijke dood is gestorven.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE