Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Groep uitvaartondernemers in Noord-Brabant en Limburg tekent voor Greenleave

Steeds meer mensen willen een duurzame uitvaart

donderdag 12 oktober 2017

Michael Thijssens (links) en Evert de Niet (rechts)
De duurzame uitvaart is geen overwaaiende trend, maar een gestaag doorzettende ontwikkeling. Steeds meer mensen willen hun duurzame principes ook na hun overlijden volgen. Dat blijkt ook uit de groei van GreenLeave, in 2014 gestart als gezamenlijk initiatief van zes uitvaartondernemers. GreenLeave is gericht op de promotie en aanjaging van duurzaamheid in de uitvaartbranche.

Na Siebrand Uitvaartbegeleiding in Kampen en Meander Uitvaartbegeleiding uit Zwolle sluiten ook Van der Stappen Uitvaartverzorging uit Geldrop, Bruijns Uitvaartverzorging uit Oosterhout, Kindt uitvaartzorg uit Vught, Josten-van Arendonk uitvaartzorg uit Gilze en Rijen, Goemans uitvaartzorg uit Boxmeer, Uitvaartonderneming Van Dijk uit Mill en Annora Uitvaartverzorging uit Grave zich aan bij GreenLeave. Ongetwijfeld zullen steeds meer uitvaartbedrijven dit voorbeeld volgen.

“Wij vinden echte aandacht voor duurzaamheid bij leven én bij dood een goede ontwikkeling. Daarom kiezen wij als uitvaartorganisatie voor een duurzame manier van werken volgens de 5 principes van Stichting GreenLeave," aldus Michael Thijssens, directeur van der Stappen uitvaartverzorging. “We zijn er trots op dat we voortaan ook deel uitmaken van de Stichting GreenLeave. Zij geeft duurzaamheid een gezicht en een kwaliteitskeurmerk. Het is nu nog beter herkenbaar dat wij ook staan voor duurzaamheid.”

Al duurzaam actief

De bedrijven waren al enigszins vertrouwd met duurzaam werken. Zo dragen zij met trots het Keurmerk Uitvaartzorg als bewijs van eerlijk en transparant zaken doen. Daarnaast kopen zij bewust in en wordt er gewerkt bijvoorbeeld met ongebleekt papier en met printers die dankzij de nieuwste technieken energie besparen en een langere levensduur hebben. Ook doen de bedrijven veel aan voorlichting en verzorgen zij diverse bijeenkomsten om nabestaanden bij te staan in hun verlies. Daarnaast ondersteunen zij lokale activiteiten vanuit maatschappelijke betrokkenheid.

Mooie eigen duurzame initiatieven zoals de 040-natuurkist

"Een ander voorbeeld van duurzaamheid is onze 040-natuurkist, vervaardigd van Eindhovens massief hout dat sowieso gekapt moest worden. In de verdere productie worden alleen maar duurzame materialen gebruikt, zodat dit een 100% natuurlijk product is. Of denk aan de eco-urn, die in een paar jaar helemaal wordt

opgenomen in de grond. Mooie initiatieven die wij graag toepassen voor een meer duurzame wereld,” vervolgt Michael Thijssens.

Duurzaam pakket, duurzame partners

Evert de Niet, voorzitter van de Stichting GreenLeave (en directeur bij Algemeen Belang Uitvaartverzorging- en verzekering in Groningen) is blij met de toetreding van zijn collega. “Door de aansluiting van deze groep uitvaartorganisaties is het belang van de duurzame uitvaart in Noord-Brabant verdicht en voor het eerst ook in de provincie Limburg vertegenwoordigd.”

GreenLeave faciliteert de duurzame uitvaart in Nederland met kritisch geselecteerde uitvaartproducten en -diensten benadrukt De Niet. “Bij het al bestaande aanbod ‘eco’ producten was het duurzaamheidsaspect niet duidelijk, het was ook versnipperd. Vanuit GreenLeave bieden we nu een eenduidig en transparant verhaal, met een verantwoord duurzaam pakket producten en diensten. En wij dagen leveranciers uit om nieuwe en duurzamer producten te ontwikkelen. Zo fungeert GreenLeave als vliegwiel voor duurzame innovaties.” Samenwerking met andere duurzame organisaties zorgt voor een breed draagvlak; zo is de aanpak van GreenLeave positief getoetst door de Stichting Natuur & Milieu.

Vijf kernprincipes

De deelnemende uitvaartondernemers van GreenLeave geven zelf uiteraard het goede voorbeeld. Zij houden zich aan de vijf kernprincipes voor duurzaam ondernemen, ook wat betreft het verminderen van de milieu-impact van de eigen werkzaamheden, op kantoor en bij de uitvoering van uitvaarten. Ook goed werkgeverschap en het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven zijn duurzame voorwaarden. Daarnaast voldoen alle deelnemers aan het Keurmerk Uitvaartzorg, dat staat voor eerlijk, transparant en klantgericht werken.

Over GreenLeave

De duurzame uitvaart GreenLeave is ondergebracht in de Stichting GreenLeave. De zes initiatiefnemers hebben zitting in het bestuur: Algemeen Belang Uitvaartverzorging te Groningen, Bijnen Uitvaartverzorging te Vught, Claassen Uitvaartzorg te Veghel, Rebel’s begrafenisonderneming te Huizen, Vredehof uitvaartverzorging te Enschede en Zuylen uitvaartverzorging te Breda.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder