nieuws

Facultatieve
Sponsors

Graf brandslachtoffers Veghel blijft behouden dankzij crowdfunding

14 september 2021

Een halve eeuw geleden kwamen een moeder en haar vier kinderen om het leven bij een brand in de Bernhardstraat in Veghel. Het graf van de slachtoffers op het Heilig Hartkerk Kerkhof stond op de nominatie om te worden geruimd, maar dat is nu voorkomen.

Toen kerkbeheerder Wilbert Linders ontdekte dat het graf geruimd zou worden kwam hij in actie. Hij startte een crowdfunding en dat leverde genoeg geld op, dat meldt het Brabants Dagblad. Veel oudere inwoners van Veghel kunnen zich de brand nog goed herinneren en deden daarom een donatie voor het behoud van het graf. Er is ruim 1400 euro opgehaald. Met dat geld kan een nieuwe grafsteen worden gekocht en een monumentje. De parochie heeft beloofd dat het graf niet meer geruimd zal worden.

Crowdfunden van een uitvaart

Een site die uitermate geschikt is voor het crowdfunden van een uitvaart is UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze site is dat mensen die geld doneren geen transactiekosten betalen. En de mensen voor wie het geld bestemd is hoeven geen commissie te betalen wanneer Amstel Uitvaarten, eigenaar van de site, de uitvaart verzorgt.

Bijkomend voordeel is dat donateurs de zekerheid hebben dat hun donaties echt alleen maar besteed worden aan uitvaarten (en niet aan bv een vakantie) en de nabestaanden worden ontzorgd bij het regelen van de uitvaart.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >