nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gouda krijgt natuurbegraafplaats

9 oktober 2014


Wie op een natuurbegraafplaats begraven wilde worden, moest voor zijn laatste rustplaats afreizen naar het noorden, oosten of zuiden van het land. Dat gaat veranderen: begin 2015 opent Yarden op IJsselhof in Gouda de eerste natuurbegraafplaats in de Randstad.

De natuurbegraafplaats van IJsselhof is een aanvulling op het gedenkpark aan de Hollandse IJssel. In dit één hectare omvattende gebied kunnen mensen een eigen plek voor het graf uitzoeken en staat zorg voor de natuur centraal. Dit betekent dat alles wat begraven wordt zoveel mogelijk afbreekbaar is. Ook komen er geen grafaanduidingen op de graven. Met deze uitbreiding speelt IJsselhof in op de groeiende vraag naar natuurlijk begraven. Bovendien vormt het een ecologisch waardevolle aanvulling op de bestaande begraafplaats.

Inrichting van het gedenkpark

Samen met de gemeente Gouda, begraafplaatsarchitecte Ada Wille en groenaannemer Groen Totaal A. de Boer heeft Yarden dit nieuwe gedenkpark ontworpen. In dit natuurlijk ingerichte park liggen de graven in het groen, staan prachtige nieuw geplante bomen en is er een grote diversiteit aan heesters. Daartussen slingeren graspaden waarover bezoekers verschillende wandelingen kunnen maken en zo de dynamiek van de natuur kunnen ervaren.

Begraafmogelijkheden

Begraafmogelijkheden

Het gedenkpark biedt algemene graven (15 jaar), bloemengraven (particuliere graven voor twee overledenen voor 30 jaar) en heester-/boomgraven (particulier graf voor één overledene voor 40 jaar). Ook zijn er mogelijkheden voor urnengraven.

De algemene en bloemengraven liggen in gras- of bloemenweiden. Voor de heester- en boomgraven kan men een keuze maken uit soorten die passen binnen het beplantingsplan van de totale natuurbegraafplaats. Zo vormt elk graf een bijdrage aan de inrichting en ontwikkeling van dit bijzondere natuurpark.

Over Yarden

Als dé uitvaartspecialist van Nederland heeft Yarden de ervaring dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.

Yarden is een van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 23 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE