nieuws

Facultatieve
Sponsors

Geen cameratoezicht begraafplaats na vandalisme bij graf kind

11 september 2015

De gemeente Steenbergen laat geen camera’s plaatsen op de algemene begraafplaats in Dinteloord, dat meldt BN de Stem. Vanuit de lokale politiek komt de vraag om maatregelen te nemen om vernieling en diefstal op de begraafplaats tegen te gaan. Maar verantwoordelijk wethouder Zijlman denkt dat het onmogelijk is om dit soort zaken te voorkomen. De lokale fractie van de PvdA heeft het college vragen gesteld naar aanleiding van het aangrijpende verhaal van vernieling en diefstal op het graf van een meisje.

Eind mei overleed de pas elfjarige Laura. Al twee dagen na haar begrafenis gingen gewetenloze lafhartige asocialen er vandoor met spullen van haar graf. Dezelfde daders hebben waarschijnlijk ook verschillende keren gezorgd voor vernielingen bij het graf van het meisje. De ouders van het meisje zien graag beveiligingscamera’s op de begraafplaats, maar de wethouder voelt daar weinig voor. De gemeente zal nu wat vaker toezicht houden dan voorheen. Het is overigens niet voor het eerst dat er sprake is van vandalisme en diefstal op de begraafplaats. Volgens een raadslid van Steenbergen Anders is heel Dinteloord in rep en roer en is het tijd dat de daders zo snel mogelijk worden opgepakt, zo meldt BN de Stem.

Mensen die weten welke asocialen verantwoordelijk zijn voor de incidenten kunnen het beste contact opnemen met de politie. Dat kan op nummer 0900-8844.

Eerder relevant artikel

Gewetenloze grafschenner steelt van graf overleden meisje Dinteloord - 25 augustus 2015

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >