nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gedenkpark Jonkerbos gunt publiek kijkje achter de schermen

23 mei 2011


Tijdens een ruim opgezette open dag op zondag 29 mei gunnen Begraafplaats Jonkerbos en Crematorium Jonkerbos geïnteresseerde bezoekers een kijkje in de keuken van Gedenkpark Jonkerbos, zoals beide instellingen hun gezamenlijke locatie tussen de Winkelsteegseweg en de Weg door Jonkerbos voor de gelegenheid noemen. De ruime opzet van de open dag kenmerkt zich door een groot aantal gemeenschappelijke activiteiten die in het crematorium, op de begraafplaats en in en rond het centraal geplaatste paviljoen met terras zullen plaatsvinden.

Rondleiding
Bezoekers krijgen een rondleiding door Crematorium Jonkerbos, dat onderdeel is van ‘de Facultatieve Groep’. Medewerkers geven uitgebreid toelichting bij alle mogelijkheden die het crematorium te bieden heeft. Ook is er een expositie te zien van collecties van verschillende assieraden, glasrelieken en urnen.
Een ‘hop on – hop off’ treintje dat over de begraafplaats en langs het crematorium toert, vervoert de open dagbezoekers gratis naar en van een aantal vaste opstapplaatsen op het bijna 10 ha grote Gedenkpark Jonkerbos.

Stands en optredens
In en bij het centraal gelegen paviljoen richten zowel Begraafplaats Jonkerbos als het gelijknamige crematorium voorlichtingstands in en valt er te genieten van optredens van Gospelkoor Desire uit Arnhem en zangeres Yvonne Peters uit Grave. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops cake versieren of kaarsen maken. Er wordt tekst en uitleg gegeven bij stamboomonderzoek via internet, bloembinderij Hatert laat voorbeelden van grafstukken zien, er zijn voorbeelden van rouwvervoer te bewonderen en het notariaat geeft voorlichting over testament en nalatenschappen.

De open dag, die op zondag 29 mei plaatsvindt tussen 11.00 en 17.00 uur, is er op gericht geïnteresseerden volledig te informeren over alle (keuze-) mogelijkheden die er zijn voor, tijdens na crematie- of begrafenisplechtigheid.

Gedenkpark Jonkerbos, een logische benaming
Speciaal voor de open dag op 29 mei trekken Crematorium Jonkerbos, onderdeel van ´de Facultatieve Groep´, en Begraafplaats Jonkerbos, deel uitmakend van de Stichting Begraafplaatsen Nijmegen, samen op onder de naam Gedenkpark Jonkerbos.

Kijkend naar de geografische ligging van dit groene eiland tegen de Nijmeegse wijk Hatert is Gedenkpark Jonkerbos een logische benaming. Niet alleen het Crematorium en de Begraafplaats liggen er gebroederlijk naast elkaar. Aan de overkant van de Weg door Jonkerbos ligt bovendien nog Vredehof, een gemeentelijke begraafplaats in beheer bij de Stichting Begraafplaatsen Nijmegen. Vredehof wordt aan noordelijke zijde begrensd door de militaire begraafplaats Jonkerbosch, waar sinds de Tweede Wereldoorlog de stoffelijke overschotten van 1.629 Britse en Canadese soldaten, alsmede 99 ongeïdentificeerde en 13 strijders met een andere nationaliteit rusten. De militaire begraafplaats Jonkerbosch wordt beheerd door de Commonwealth War Graves Commission.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE