Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Funeraire symboliek op Open Monumentendag Essenhof

donderdag 22 augustus 2016

Open Monumentendag 2016 staat in het teken van iconen en symbolen. Op zaterdag 10 september wordt ook bij de Essenhof hier aandacht aan besteed. Begraafplaatsen zijn bij uitstek de locatie om beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis te vinden. De dood, het streven naar het eeuwige leven, het persoonlijke leven: alles geeft aanleiding om vervat te worden in een symbolisch teken. Veel van die symbolen zijn gemakkelijk herkenbaar en alledaags, maar er zijn ook veel symbolen waarvan de betekenis nauwelijks nog bekend is.

Funerair deskundige Leon Bok gaat tijdens de lezing en aansluitende excursie in op de funeraire symboliek zoals we die in Nederland en specifiek op de begraafplaats Essenhof tegenkomen. Hij zal de betekenis uitleggen en ingaan op het gebruik van deze symbolen.

Leon Bok

Leon Bok is verbonden aan Bureau Funeraire Adviezen in Amsterdam en gespecialiseerd in de funeraire cultuur in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft hij meer dan 3.600 begraafplaatsen in Nederland bezocht waar hij tal van cultuur-historische bijzonderheden heeft geïnventariseerd. Als funerair adviseur is hij ook betrokken bij de Stichting Dodenakkers.nl en heeft hij vele artikelen en boeken over de funeraire cultuur in Nederland op zijn naam staan.

De lezing vangt aan om 11.00 uur en wordt gehouden in de Thuredrith Aula aan de Nassauweg 200. De toegang voor dit programma is gratis. Reserveren is verplicht en kan via essenhof@dordrecht.nl of telefoonnummer: 06-51397952.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in dordrecht op www.uitvaart-dordrecht.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder