Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Foto’s Nieuwbouw Mortuarium Schiphol

Cradle tot cradle

donderdag 3 augustus 2017

Op 20 juli 2017 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe ‘Mortuarium Schiphol. Bij het bouwen van dit mortuarium worden de principes van cradle to cradle (wieg tot wieg) toegepast. De centrale gedachte hierachter is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en er zijn geen restproducten die alsnog gestort moeten worden.

In de woorden van Martijn Horsman van Schiphol Real Estate: “Het gaat niet alleen om efficiënt, maar vooral om effectief. Het gaat over gebruiken in plaats van verbruiken. Het gaat om bewustijn van de eindigheid van grondstoffen.”

Bijzondere vorm

Het nieuwe mortuarium krijgt een bijzondere, organisch aandoende vorm, ingegeven door de beschikbare grond op de Luchthaven Schiphol.

In het mortuarium krijgen alle functies die van een luchthavenmortuarium mogen worden verwacht, hun plaats. Een ruime koeling, een ontvangstkamer voor bezoekers, een ruimte voor het verzorgen en balsemen van overledenen en uiteraard een ruimte voor het verzorgen van rituele wassingen.

Nieuwe locatie

Ook het nieuwe mortuarium is goed bereikbaar, zowel vanaf de snelwegen, vanaf Schiphol Plaza en als ook vanaf de airside van Luchthaven Schiphol. Het nieuwe adres is nog niet bekend, maar dat laten we u z.s.m. weten.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder