nieuws

Facultatieve
Sponsors

Foto-expositie “Zonder Einde”
- de dood als tijdloos moment -

Uitnodiging

5 september 2000

De fotografe Jet Scheepers exposeert onder de titel “Zonder Einde” een serie foto’s over de plaats van de dood. De expositie in uitvaartwinkel de Passage, Nieuwe Herengracht 135 te Amsterdam is te zien van zondag 1 oktober tot en met zondag 17 december. De Passage is open van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur en voor groepen ook op afspraak. De officiële opening van de expositie is op zondag 8 oktober om 14.00 uur. Jet Scheepers zal dan zelf een toelichting geven bij haar foto’s.

Jet Scheepers fotografeerde op begraafplaats Zorgvlied aan de Amstel in Amsterdam. Zij heeft twee jaar gewerkt aan haar fotoserie, die geheel is afgestemd op de sfeer van Zorgvlied. Om de gedenkbeelden en stenen ter herinnering aan de overledenen vast te leggen, heeft zij zich laten inspireren door de geest van de overledenen. Zo hebben de foto’s zeggingskracht gekregen en geven ze betekenis aan de dood.

De foto’s zijn per stuk te koop. Ook is een zinken doos te koop, met daarin een selektie uit de serie. De doos is ontworpen en gemaakt door kunstenaar Hans van der Wijden uit Maastricht. Enkele uitvaartbedrijven hebben al foto’s uit de serie aangekocht voor hun vaste kollektie.

Uitvaartonderneming de Passage is een vernieuwend bedrijf in de uitvaartbranche. Vital van Looveren en zijn 6 medewerksters verzorgen persoonlijke uitvaarten in geheel Nederland. In uitvaartwinkel de Passage kunt u zich uitgebreid oriënteren wat er zoal mogelijk is bij een afscheid. Daarnaast organiseren wij in de winkel exposities, lezingen, bijeenkomsten en cursussen met allerlei thema’s rondom de dood. In de Passage is permanent werk te zien van 170 verschillende kunstenaars.

Deze foto-tentoonstelling is de 7e in een bijzondere reeks van funeraire exposities. Eerder waren in de Passage te zien: schilderijen van Irene Vlaming, huisaltaren van Ellen Scheffer, een expositie met als thema “Kinderen en de dood” met werkstukken van 41 kunstenaars, een textielexpositie met lijkwaden en baarkleden van 8 verschillende kunstenaars, een expositie van de kunstenaarsgroep Arte Eterna en een glas-expositie met werk van 11 kunstenaars. Na de foto-expositie zijn vanaf januari 2001 ondermeer gedenkbeelden, grafmonumenten, huisaltaren en urnen van keramiek te zien. Daarna volgt een expositie van doodskisten; bijzondere (handgemaakte) modellen, houten, kartonnen en beschilderde kisten.

Voor meer informatie over uitvaartonderneming de Passage, kunt u bellen met Vital van Looveren, op kantoor aan huis: 020 463.55.03, in de winkel tijdens openingstijden: 020 622.62.94, of mobiel: 06 234.25.949.

Voor informatie over de foto’s; Jet Scheepers, telefoon + fax: 0475 318.688, Kapellerlaan 227 6045 AE Roermond

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >