nieuws

Facultatieve
Sponsors

Forse stijging aantal crematies in VS

24 september 2010

Het aantal crematies in de Verenigde Staten groeit snel. KTAR.com meldt dat het landelijke crematiepercentage tussen 1998 en 2008 is gestegen van 24 naar 36 procent. In de staat Arizona is het percentage tussen 2000 en 2006 zelfs gestegen van 36 naar 60 procent.

De sterke stijging heeft te maken met de kostenbesparing die het nabestaanden oplevert. Het verschil in kosten tussen een traditionele begrafenis en een crematie kan zelfs oplopen tot 80 procent. Toch wordt de sterke stijging niet alleen toegeschreven aan de lagere kosten. De opstelling van de katholieke kerk en andere kerken dragen ertoe bij dat gelovigen van hun kerk mogen kiezen voor een crematie.

De huidige financiƫle crisis die ook Amerika zeer hard heeft geraakt draagt volgens de nieuwszender nauwelijks bij aan het stijgende aantal crematies. De stijging heeft zich namelijk al ingezet ver voordat de crisis in het land toesloeg.

Uitvaartondernemers worden door het stijgende aantal crematies gedwongen om hun prijzen te verlagen. Net als in Nederland zijn ook in de Verenigde Staten veel verschillende soorten asbestemming. In het artikel noemt KTAR.com een voorbeeld van een vrouw wiens overleden man een fervent biker was. De vrouw liet zijn as bijzetten in een cilinder van de fiets.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >