nieuws

Facultatieve
Sponsors

Filmmakers brengen uitvaart thuis via Afscheid.live

6 mei 2020


Toen het leven nog overzichtelijk was overleed onverwacht de vader van een goede vriendin. Helaas was daags daarna, nog voor de uitvaart überhaupt besproken kon worden, corona een feit. En werden overal steeds strengere restricties gesteld aan hoeveel mensen nog bij elkaar mochten komen.

Dit was een man met een indrukwekkend verleden en ondanks zijn respectabele leeftijd (93) een groot netwerk. De gastenlijst was dus heel lang. Veel langer dan de 30 mensen die mochten worden uitgenodigd. Hals over kop zijn we te hulp geschoten en hebben met vier camera’s op twee locaties e.e.a. mooi vastgelegd. De nabestaanden kregen daags daarna de montage-link via de mail.


In het normale leven zijn wij allemaal filmmakers van documentaires en drama, speelfilms en series: producer, cameraman, colorist, technicus. Dat is wel iets anders dan het filmen van begrafenissen, maar dat kunnen we natuurlijk wel. En op deze manier kunnen we tenminste nog iets doen, en hopelijk de pijn van veel mensen iets verlichten.

Ons bewust van het feit dat corona nog wel een tijdje zal gaan duren hebben we meteen actie ondernomen en een website gemaakt. Veel aula’s van uitvaartcentra bieden streaming aan maar om eerlijk te zijn, dat ziet eruit als of je naar een bewakingscamera kijkt. Met één of twee vaste camera’s die niet mee naar buiten kunnen als er een teraardebestelling is. Dan wordt het wel heel moeilijk om op afstand dezelfde emotie te voelen als de paar familieleden die er wel bij mogen zijn.


De tweede begrafenis, twee weken later, was live te zien op www.afscheid.live en werd meteen door ruim 180 mensen live bekeken, in binnen- en buitenland. Met het oog op de privacy natuurlijk alleen voor diegenen die de toegangscode hebben gekregen. De opnamen blijven ook na afloop beschikbaar, op dezelfde site via dezelfde link.

Inmiddels zijn de website en de facebookpagina alweer geactualiseerd, en blijven wij 24/7 bereikbaar. De tarieven staan op de site vermeld maar maatwerk is altijd bespreekbaar.

Natuurlijk hopen we allemaal dat de situatie voor iedereen snel verbetert, en we allemaal weer mooie documentaires, speelfilms en series kunnen maken, maar tot die tijd zijn we volledig beschikbaar.

Interesse en contact

NO FEAR PRODUCTIONS BV
Mardou Jacobs
Lampenistenstraat 12
1019 TH Amsterdam
T: +31 20 419 6932
M: + 31 65 3957559
W: Afscheid.live
E: mardou@nofearproductions.nl
E: mardou.jacobs@gmail.com
S: mardou.jacobs

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >