Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Film: Twee lichamen in één kist?

donderdag 7 november 2011

Twee lichamen in een kist, mag dat?
Mogen er twee lichamen in één kist worden begraven of gecremeerd? Het antwoord op die vraag krijgt u van mr. W.G.H.M. van der Putten.

Soms wil het voorkomen dat uitvaartondernemers wordt gevraagd of het mogelijk is om twee lichamen tegelijk te cremeren of te begraven. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na een ongeluk waarbij twee mensen komen te overlijden. Technisch is het uiteraard mogelijk om een kist te maken waar twee overledenen in passen. Maar is dat wettelijk toegestaan?Mr. W.G.H.M. van der Putten schrijft boeken, artikelen en commentaren bij rechterlijke uitspraken, geeft lezingen en heeft functies bij diverse bedrijven en organisaties. Hij is de expert op het gebied van de rechtsregels rondom overlijden en de uitvaart. Mr. W.G.H.M. van der Putten is ook de juridisch adviseur op Uitvaart.nl. Klik hier voor zijn adviesrubriek. Een overzicht van eerdere films met Mr. Van der Putten vindt u bij de reportages op Uitvaart.nl .

De komende periode wordt elke week een filmpje geplaatst waarin mr. Van der Putten ingaat op de meest gestelde en meest opmerkelijke vragen over de Wet op de lijkbezorging en de uitvaart in het algemeen. Mogelijk heeft u zelf een vraag waar u graag een antwoord op krijgt, deze kunt u mailen naar info@uitvaart.nl.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder