Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Film: Kassa toont grote prijsverschillen uitvaart

zondag 4 december 2011

Afgelopen zaterdag ging het televisieprogramma Kassa van de VARA in zijn geheel over de uitvaartbranche. In het programma werd voornamelijk ingegaan op de grote prijsverschillen die organisaties rekenen voor een uitvaart. In het programma werd geconcludeerd dat juist de grote verzekeraars erg duur zijn.

In het programma vertelde een ongeneeslijk zieke man over de voorbereidingen van zijn eigen uitvaart. Hij heeft een verzekering lopen bij Yarden en vroeg een offerte aan voor een sobere begrafenis, zonder volgauto’s, dragers, koffie en cake. Bij zijn besloten uitvaart verwacht hij zo’n tien bezoekers. Toen hij de offerte van yarden ontving schrok de man van het hoge bedrag ruim 8100 euro. Toen hij een offerte opvroeg bij een andere ondernemer viel de prijs fors lager uit.

Kassa vroeg nog meer offertes aan bij andere organisaties en komt tot de conclusie dat de grote verzekeraars die zelf uitvaarten verzorgen het duurst zijn. Regionale uitvaartorganisaties zitten ruim onder de prijs van de verzekeraars maar de lokale ZZP-ers zijn het goedkoopst. Kassa vindt dat de verzekeraars duidelijker moeten zijn naar consumenten en wil dat mensen er bij het regelen van de uitvaart beter op worden gewezen dat ze de uitvaart niet verplicht hoeven te laten verzorgen door hun verzekeraar.

Hieronder kunt u de uitzending bekijken:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder