Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Euthanasie of Palliatieve sedatie?

Keuzes rondom het levenseinde

donderdag 8 maart 2012

Een lezing over euthanasie en palliatieve sedatie wordt verzorgd door twee deskundige sprekers, Dr. J. Bos, oncologisch chirurg te Deventer en Dr. W.J. Spiers, verpleeghuisarts en consulent palliatieve zorg bij het IKNL (Integraal kankercentrum Nederland). Zij zullen vanuit hun eigen specifieke deskundigheid hun visie geven op de twee mogelijkheden: wat is het één en wat is het ander?

Door de euthanasiewet en de toegenomen aandacht voor palliatieve zorg in het algemeen en de palliatieve sedatie in het bijzonder ontstaat vaker dan voorheen een discussie over de beslissingen die men kan nemen om uitzichtloos en ondraaglijk lijden te voorkomen. Zorgt euthanasie, zoals die sinds 2002 in Nederland wettelijk mogelijk is geworden, inderdaad voor een goede dood (de letterlijke vertaling van het Griekse woord euthanasie), voor degene die het betreft of voor de nabestaanden? Of laat de palliatieve sedatie mensen goed sterven en is dat een “betere” oplossing uit de lijdensweg? Zijn die twee wel vergelijkbaar? En als er gekozen moet worden, wie doet dat dan? Het zijn deze vragen, die op deze avond over Euthanasie of Palliatieve sedatie (een goede dood of goed sterven?) centraal zullen staan.

Waar en wanneer?

Wanneer: Woensdag 21 maart 2012
Waar: De Lindenberg, Balkerweg 17a, 7731 RX Ommen
Ontvangst: Vanaf 19:45 uur met koffie en thee
Aanvang: Lezing 20:00 uur
Voor wie: Iedereen die in dit onderwerp is geïnteresseerd
Opgave: overijssel@yarden.nl of tel.06 4998 3360

Meer informatie

De avond wordt georganiseerd door Yarden Vereniging Overijssel. Een trefpunt voor mensen met wensen, ideeën en vragen rond het levenseinde.
Yarden Vereniging Overijssel zet zich in voor het bespreekbaar maken van een eigentijdse omgang met afscheid, uitvaart en verliesverwerking.
Voor informatie www.yarden.nl

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder