nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ervaringsdeskundigen presenteren platform voor de 'levenslustige' weduwe

Widows for Widows biedt weduwen een ‘Sisterhood’ en praktische hulp bij het leven van alle dag

20 oktober 2021


Weduwe worden, het overkomt in Nederland jaarlijks veertigduizend vrouwen in alle leeftijdscategorieën. Verdriet, rouwen en de zorg voor de kinderen bepalen de agenda. Hoe de draad weer op te pakken, het bevorderen van economische zelfstandigheid en waar nodig effectief heroriënteren op de arbeidsmarkt, zijn vaak prangende vraagstukken.

Hoe om te gaan met het geestelijk en lichamelijk welzijn enerzijds en hoe regel je de dagelijkse gang van zaken en de administratie anderzijds? Talloze vragen. Dat geldt evenzeer voor vrijetijdsbesteding, ervaringen delen met lotgenoten en het vinden van een nieuwe partner. Ervaringsdeskundigen Astrid van Heumen en Marianne Heemskerk vonden steun bij elkaar en maken nu met Widows for Widows het leven van andere weduwen makkelijker.

“Na de onverwachte maar definitieve keuze van mijn echtgenoot in de zomer van 2020, kwam er veel op mij af. Naast de emotionele verwerking, had ik de zorg voor mijn dochter en moest ik ook tal van juridische en administratieve kwesties het hoofd bieden. Dan is er nog de vraag, hoe nu verder”, aldus Van Heumen. “Marianne werd kort na mij ook weduwe en belandde in een soortgelijke situatie.” Heemskerk: “We deelden onze zorgen, verdriet en ervaringen. Naast troost en herkenning vonden we vooral steun aan elkaar. Het was fijn elkaars vragen te herkennen en te beantwoorden, zeker ook die vanuit praktisch oogpunt.” Onder het motto ‘Er is een leven na zijn dood!’ bundelden beide dames hun krachten, netwerk en expertise om samen ‘lotgenoten’ te ondersteunen. Het platform Widows4Widows ontstond letterlijk aan de keukentafel en biedt weduwen een ‘Sisterhood’. Via Widows Anonymous en diverse evenementen vinden ze elkaar. Daarnaast biedt Widows for Widows de mogelijkheid tot het afnemen van diverse services, waaronder toegang tot persoonlijke ondersteuning, een netwerk van specialisten en deelname aan workshops, seminars en bijeenkomsten.

Bij de lancering van de website www.widows4widows.com eerder dit jaar waren de enthousiaste reacties hartverwarmend en bemoedigend. Op 23 November 2021 organiseert Widows for Widows haar eerste live activiteit. Gedurende de feestelijke aangelegenheid openen Astrid en Marianne het event en nemen sprekers plaats op het podium. Het programma zal serieuze content en levendig debat combineren met luchtigheid, plezier en verwondering. Alles binnen de gestelde RIVM regels. Het evenement vindt plaats in de Orangerie van landgoed Elswout, Overveen. Heemskerk: “Dat is dezelfde plek waar het afscheid plaatsvond van mijn man. Een mooier nieuw begin kan ik mij niet voorstellen.”


Over de initiatiefneemsters

Astrid van Heumen is weduwe, eigenaar van executive search bureau Corporate Casting, landelijk bestuursvoorzitter van het kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen VVAO, voorzitter van de Stichting Opzij en initiatiefneemster van het damesgenootschap Kenau. Eerder had zij een internationale carrière in Finance en leefde onder andere in Londen en New Y ork. Zij woont inmiddels alweer jaren in Amsterdam, nu samen met haar veertienjarige dochter.

Marianne Heemskerk is weduwe, consultant en betrokken investeerder bij verschillende start-ups. Als toezichthouder is zij onder andere actief bij de Jacob Hartog Stichting en Stichting CliniX. Ze was ook lid van RvT bij de Internationale School van Amsterdam en Make A Wish International. Eerder had zij een internationale carrière in business development van vakbeurzen en algemeen management. Zij woont in Amsterdam, nu samen met haar twee achttienjarige zonen en dochter van zestien.
www.widows4widows.com

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >