Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Engeland krijgt een ‘uitvaart glossy’

woensdag 4 augustus 2010

Engeland heeft sinds deze maand een eigen Uitvaart glossy. Eulogie is de naam van het blad waarin sterren aan het woord komen, maar ook gewone burgers praten over het levenseinde. De BBC twijfelt echter of het publiek in Engeland wel zit te wachten op Eulogie.

Initiatiefnemer Jim Thornton kwam op het idee om de glossy te maken nadat zijn schoonouders overleden bij twee ongevallen. Hij zegt bij de BBC dat hij zich toen realiseerde dat er eigenlijk geen centraal punt was waar mensen informatie vandaan kunnen halen. Thornton vergelijkt de organisatie van een uitvaart met een bruiloft, met dat verschil dat een uitvaart in een paar dagen geregeld moet worden.

In de glossy wordt de lezer min of meer doorgestuurd naar de site van het blad, op die site komt informatie te staan over onderwerpen rondom een overlijden. Voor het doorgaans wat conservatieve Verenigd Koninkrijk zijn de glossy en de site vooruitstrevend. De BBC vraagt zich hardop af of het Engelse publiek wel klaar is voor Eulogie. Dat is een opvallende tegenstelling met Nederland. De Nederlandse consument beschikt al jaren over een verzamelsite (uitvaart.nl) waar alle relevante informatie over het levenseinde bij elkaar staat.

Ook kent ons land drie bladen, toBe, Doodgewoon en Strax. De laatste twee worden inmiddels niet meer uitgegeven. Wim Huijser, hoofdredacteur van toBe heeft ook twijfels over de Engelse glossy die straks in de winkels verkocht moet gaan worden. ‘Onze uitgave wordt verspreidt door uitvaartondernemers en wordt dus onder de aandacht gebracht op het moment van een verlies. In alleen losse verkoop zou ik niet geloven’, laat Huijser weten. Hij vraagt zich af of de groep van mensen die een blad over het levenseinde kopen in een winkel wel groot genoeg is.

Hoe het af gaat lopen met de Engelse glossy, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Alhoewel een priester uit Frindsbury op zijn twitter voorspelt dat de eerste uitgave ook wel eens de laatste kan zijn.

De link naar de site van Eulogy:
http://www.eulogymagazine.co.uk/

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder