nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Heerhugowaard

23 augustus 2013

In Heerhugowaard wordt gebouwd aan het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum van coöperatie DELA. Maandag 26 augustus wordt de officiële openingshandeling verricht door wethouder mevrouw M. Stam-de Nijs en Joris Huizinga, directeur Uitvaartverzorging van DELA.

Al sinds 2006 is DELA actief op zoek naar een locatie in de regio Heerhugowaard/Alkmaar/ Langedijk. Voorjaar 2013 startte de bouw van het crematorium en uitvaartcentrum aan de Krusemanlaan. Het ontwerp is van P&T architecten en het gebouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf Putter en Schot Infra. De eerste uitvaarten zullen naar verwachting er in het derde kwartaal van 2014 plaatsvinden.

Uitvaart in buurt

De HAL-regio bestaat uit 280.000 inwoners, hiervan zijn bijna 30.000 mensen lid van coöperatie DELA. DELA wil dat deze leden gebruik kunnen maken van een eenvoudig te bereiken crematorium en uitvaartcentrum in de buurt. DELA is een coöperatie waarbij leden gezamenlijk geld inleggen voor elkaar. Met dat geld neemt zij zorgen uit handen en verzorgt een goede uitvaart voor haar leden, zonder tussenkomst van andere bedrijven. Hiermee garandeert DELA een constante en hoge kwaliteit van haar dienstverlening. Naast leden kunnen ook klanten van lokale uitvaartondernemers gebruik maken van het gebouw en dienstverlening van DELA in Heerhugowaard.

Functies

Het crematorium en uitvaartcentrum krijgt straks de volgende functies: een crematievoorziening met een grote aula, horecafaciliteiten, een uitvaartcentrum met een verzorgingsruimte, drie familiekamers met de mogelijkheid voor 24-uurs dienstverlening, kantoorruimte voor DELA-medewerkers en een strooiveld. Ook zullen er voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Op het terrein wordt voorzien in een aansluiting voor elektrische auto’s en fietsen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE