nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste paal nieuw uitvaartcentrum annex crematorium uitvaartverzorging J.Æ. de Boer en Zn.

15 december 2010


Sneek 15 december 2010 – Mevrouw S(joukje) de Boer-Van der Goot heeft vanmorgen de eerste paal geheid voor het nieuwe uitvaartcentrum annex crematorium in het uitbreidingsplan Harinxmaland in Sneek. In december volgend jaar wil uitvaartverzorging J.Æ. de Boer en Zn. al haar activiteiten in de nieuwbouw concentreren.

Momenteel is De Boer en Zn. op twee plaatsen in Sneek gevestigd: het kantoor en de garages aan het Hoogend bij de historische Waterpoort en het uitvaartcentrum aan de Worp Tjaardastraat. Aan deze dislocaties komt straks een eind.
In de nieuwbouw, naar een ontwerp van de Sneker architect Sieds de Jong, zijn een aula, een crematorium (in samenwerking met Yarden), kantoorruimtes, garage en facilitaire ruimten opgenomen. Het is een miljoenen investering voor De Boer en Zn.

Het crematorium is het vierde in Friesland en de eerste in de Zuidwesthoek. Volgens de initiatiefnemers Alex en Bas de Boer, zonen van de bekende, maar helaas overleden, Sneker uitvaartondernemer Jan Æbe de Boer, is er behoefte aan dergelijke voorziening.

“Uit de statistieken blijkt dat het aantal crematies in dit gebied constant is. Bovendien willen wij dat men bij ons de tijd heeft. Men komt door de voordeur binnen en gaat door de voordeur weer naar buiten, zonder opgejaagd te worden.”Mevrouw S. de Boer-Van der Goot heit de eerste paal terwijl rechts op de voorgrond Alex en Bas de Boer toekijken. (Foto Henk Doevendans)

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE