Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Eerste exemplaar jubileumboek en cd Westerveld voor premier Rutte en burgemeester Weerwind

maandag 3 juni 2013

Boek, cd en concert ter gelegenheid van 125 jaar begraafplaats en 100 jaar crematorium Eerste exemplaar jubileumboek en cd Westerveld voor premier Rutte en burgemeester Weerwind

Uit handen van bestuursvoorzitter Henry Keizer van 'de Facultatieve Groep' namen minister-president Mark Rutte en burgemeester Franc M. Weerwind van de gemeente Velsen op 2 juni in Crematorium Westerveld de eerste exemplaren in ontvangst van het boek ‘Westerveld, 125 jaar begraafplaats, 100 jaar crematorium’ en de cd ‘Muziek in Memoriam’. Aansluitend hieraan werd in het gedenkpark een Concerto in Memoriam bijgewoond.

Concerto in Memoriam

Tijdens het Concerto in Memoriam op 2 juni werd een groot aantal stukken uitgevoerd dat op de cd staat. Zo werden het Largo, het Slotkoor uit de Matthäus Passion en het Ave Maria ten gehore gebracht, maar ook nummers als Amazing Grace, Land of hope and glory, Candle in the wind en Time to say goodbye. De muziek werd uitgevoerd door het internationaal bekende Westlands Mannenkoor onder leiding van Hans de Wit, jong talent van het Koninklijk Conservatorium en de solisten Lilian Farahani en Rutger de Vries. Burgemeester Franc M. Weerwind van de gemeente Velsen sprak een indrukwekkend Woord van Troost.

Rijksmonument

Westerveld is een van de oudste particuliere begraafplaatsen én het eerste crematorium van Nederland. Begraafplaats & Crematorium Westerveld - een Rijksmonument - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder