Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Eenzame uitvaart; ‘na 11 minuten stond ik weer buiten’

maandag 17 oktober 2022

Een crematieplechtigheid die nog geen 11 minuten duurt, alleen een mantelzorgster, thuishulp en woonconsulent waren aanwezig. Het toppunt van eenzaamheid samengevat in een afscheid, zonder toespraak, die bestond uit twee liedjes die waren uitgekozen door de gemeente.

Anita ter Heurne is woonconsulent bij Deltawonen uit Zwolle. Ze was onlangs aanwezig bij de uitvaart van een in eenzaamheid overleden vrouw van 59 jaar. De crematieplechtigheid vond plaats buiten de reguliere openingstijden van het crematorium om de kosten zo laag mogelijk te houden. Er was geen familie en er waren geen vrienden of buren aanwezig.

Anita ging naar de uitvaart omdat ze de mantelzorgster van de overledene wilde ondersteunen. Het maakte grote indruk op haar om te zien wat eenzaamheid doet met mensen. Op haar LinkedIn profiel beschrijft ze haar ervaring en roept ze mensen op om naar elkaar om te kijken, want eenzaamheid is dichterbij dan veel mensen zich realiseren. Anita schrijft dat er alleen deze maand al 3 eenzame uitvaarten hebben plaatsgevonden.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in zwolle op www.uitvaart-zwolle.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder