nieuws

Facultatieve
Sponsors

Een ongedwongen gesprek aan de koffietafel over de dood - Hengelo

7 september 2017

In Hengelo wordt op donderdagavond 14 september een Death Café gehouden. Tijdens een Death Café draait het simpelweg om één vraag: 'Wat is jouw ervaring met de dood?' Iedereen die hierover wil praten is welkom.

Mensen die het een prettig of zinvol idee vinden om met elkaar over de dood te praten, komen over de hele wereld bij elkaar in zogeheten Death Cafés. Het begon in 2010 in Engeland, en waaide over naar Amerika. Sinds 2015 zijn dergelijke bijeenkomsten ook georganiseerd in Nederland, waaronder in Twente.

Op een Death Café-avond is er geen agenda, geen doel, geen gastspreker en geen specifiek thema; 'de dood' kan in al zijn facetten aan de orde komen: vanwege een verlieservaring, omdat iemand ernstig ziek is, omdat er een uitvaart geregeld is, et cetera.

Een Death Café is geen therapie inzake verliesverwerking. Ook is het geen informatiemarkt; alles draait om het ongedwongen gesprek. Enige achterliggende idee is dat het praten over de dood mensen kan helpen meer uit hun eigen, sterfelijke leven te halen.

Het Death Café in Hengelo wordt georganiseerd door Mariska Overman en Rob Bruntink. Zij werken samen in Bureau MORBidee, een bureau dat gespecialiseerd is in communicatie rondom de laatste levensfase. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar Mariska en/of Rob via het adres deathcafetwente@gmail.com. Zij krijgen dan informatie over het tijdstip en de locatie.

Voor meer achtergrondinformatie: www.facebook.com/deathcafenederland of www.deathcafe.com.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >