Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Een humoristisch boek over de dood in tijden van wereldwijde oversterfte, kan dat wel?

woensdag 1 november 2023

Saskia Oudshoorn
In een tijd waarin de wereld hard wordt geconfronteerd met vergankelijkheid, heeft auteur Suus van Soomeren een humoristisch en filosofisch boek geschreven over de sterfelijkheid van de mens. Onder de titel ‘Hemels (On)Geluk’ nodigt het boek lezers uit om na te denken over de waarde van het leven en het belang van het voluit benutten ervan, zelfs in zelfs in een wereld die volop geconfronteerd wordt met oversterfte.

Suus van Soomeren gelooft sterk dat de dood een grotere plaats in de samenleving zou moeten hebben, want ‘nu is de dood verbannen naar een begraafplaats die ligt tussen een snelweg en een treinspoor in’. In haar nieuwste boek ‘Hemels (On)Geluk’ gaat ze een stap verder door lezers mee te nemen in het verhaal van Flynn, een 31-jarige man wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer Magere Hein plotseling voor zijn deur staat. De verstokte vrijgezel houdt van eenzaamheid; hij heeft geen vrouw, geen vriendin, zelfs geen goudvis en dat vindt hij wel zo prettig. Toch wordt hij door De Dood voor een onwaarschijnlijke keuze gesteld: zijn eigen broer de dood injagen of voldoen aan de voorwaarden van de man met de zeis. Deze voorwaarden omvatten het verrichten van iets nuttigs voor de mensheid en het vinden van een vriendin, dit alles binnen een tijdsbestek van twaalf dagen.

Hemels (On)Geluk is niet alleen een verhaal dat de lezers vermaakt en een lach op hun gezicht tovert, maar het nodigt hen ook uit om dieper na te denken over de betekenis van het leven en de kwaliteit ervan. Het boek onderzoekt de waarde van het nemen van risico's, het omarmen van uitdagingen en het cultiveren van betekenisvolle relaties, zelfs te midden van levensuitdagingen.

‘De band tussen mij en De Dood groeide.
Net zoals parels groeien.
Door constante irritatie.’
Flynn

Suus signeert

Op zaterdag 11 november signeert Suus van Soomeren tussen 14.00 en 16.00 uur bij boekhandel De Kler in Leiden

Recensies over haar eerder verschenen boek ‘Ben ik nou Gek?’ (onder haar eigen naam Saskia Oudshoorn):

‘Door de humor krijgen dramatische situaties een lichte toets. Haar schrijfstijl is luchtig en direct.’ NDB Biblion


‘Ondanks het trieste onderwerp vaak gelachen. Wat een eye-opener over de wereld van de psychiatrie.’ Maria Genova - journalist/auteur

Over Suus van Soomeren

Suus van Soomeren (1971) staat bekend om haar vermogen moeilijke thema's te beschrijven met een vleugje humor en inzicht. Met haar debuutroman ‘Ben ik nou Gek’ over paniekaanvallen tijdens een postnatale depressie werd zij geprezen om haar originaliteit en pakkende vertelstijl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder