nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eekhoorns en vleermuizen bepalen komst crematorium Veendam

19 februari 2020

Zijn er wel of geen rode eekhoorns en vleermuizen gevestigd op begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam? Het antwoord op die vraag kan wel eens bepalen of er wel of geen crematorium op de begraafplaats gebouwd mag worden. Toezichthouder Wet Natuurbescherming wil dat de gemeente nieuw onderzoek doet omdat de bestaande onderzoeken gedateerd zijn, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Wethouder Wierenga(VVD) liet onlangs weten dat er geen rode eekhoorns zitten in de twee lindebomen waar nog geen kapvergunning voor is verleend. De bomen moeten plaats maken voor het crematorium. Iemand had de wethouder verteld dat eekhoorns niet van Lindebomen houden. Maar eekhoorndeskundige Pim Lollinga van Faunavisie Wildlifecare vertelt in het Dagblad van het Noorden dat eekhoorns van alle soorten bomen houden. De opmerking van de wethouder lijkt daarmee niet te kloppen.

Er moet nieuw onderzoek worden gedaan om vast te stellen of er vleermuizen en rode eekhoorns zijn gevestigd op de begraafplaats. Als dat het geval is zal opnieuw gekeken moeten worden naar de plannen om een crematorium te realiseren op de begraafplaats. Monuta en uitvaartvereniging Mekander zijn de initiatiefnemer van het crematorium. De voorzitter van Mekander vertelt in de krant dat de organisaties zullen meewerken aan oplossingen als dat nodig is. Te denken valt aan het plaatsen van nestkasten voor de dieren.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE