Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Duurzame optie: Loop Living Cocoon™ ook geschikt voor cremeren

maandag 27 mei 2024

De Loop Living Cocoon™ is de eerste en enige levende doodkist ter wereld en onderdeel van een nieuwe generatie uitvaartproducten die de aarde verrijken. De duurzame uitvaartkist wordt gemaakt van upcycled hennep en mycelium, het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen. Behalve voor begraven, is de zachte, aaibare Cocoon ook geschikt bevonden voor cremeren.

De Loop Living Cocoon™ is LVC-gecertificeerd en mag in alle Nederlandse crematoria worden gebruikt. Ook voor een crematie is de levende doodskist de duurzame optie, met een minimale impact op de planeet dankzij de korte koolstofkringloop van mycelium en het gebruik van enkel Nederlandse restmaterialen.

Loop Biotech is uitvinder van duurzame uitvaartproducten die de mens weer één maken met de natuur. De certificering voor crematie werd behaald na het doorvoeren van verbeteringen ingegeven door en in samenspraak met de experts van LVC. Zo laat Loop Biotech het mycelium langer groeien, zodat de Cocoon sterker wordt. Ook zijn er speciale textiellijnen ontwikkeld voor een schonere verbranding en minder residu. Het product dient te worden gebruikt met invoerplank, die standaard meegeleverd zal worden bij crematies. In de lijn duurzame accessoires heeft Loop Biotech verder biologisch afbreekbare verf, om een persoonlijk design op Loop-producten te schilderen. Naast de levende doodskist en de levende opbaarplank, is er een levende urn – zo zacht dat je ermee kunt knuffelen – die in de achtertuin begraven mag worden.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder