nieuws

Facultatieve
Sponsors

Duizenden bezoekers verwacht tijdens Open Dag van Yarden Uitvaartorganisatie

Publiek kan alle aspecten van een uitvaart beleven: zien, horen, proeven, ruiken en voelen

8 april 2010

Op zondag 18 april aanstaande openen de vestigingen van Yarden tussen 11.00 en 16.00 hun deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse Open Dag. Ook dit jaar worden weer duizenden bezoekers verwacht. Tijdens de dag staat het thema: antwoord krijgen op al uw uitvaartvragen centraal. Ter gelegenheid van de Open Dag is een bijzonder kaartspel gemaakt, met 52 vragen en antwoorden over uitvaarten. Vragen als: Hoe graaf je een graf als het vriest? En, mag je ook gecremeerd worden zonder kist?

Antwoorden kunnen mensen krijgen door vragen te stellen aan de medewerkers en vrijwilligers van Yarden. Daarnaast kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor hun uitvaartwensen door diverse zaken zelf te ervaren. Zo kan er geproefd worden van diverse hapjes en drankjes anders dan koffie met cake en kan men op een locatie ervaren hoe zwaar een kist is tijdens de cursus kist dragen. Op alle locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd en zijn bijzondere dingen te zien. Er is bijvoorbeeld een wollen kist te zien, een live muziek optreden van Popstars, een speciaal ontwikkeld geurtje ‘afscheid’ wordt verneveld, er zijn diverse workshops en ook bijzondere voertuigen te zien, zoals een rouwfiets en een rouwmotor. Uiteraard kan men ook een kijkje nemen in de ovenruimte van de crematoria.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: "Uit onderzoek van Yarden blijkt dat 94% van de mensen hun uitvaartwensen niet heeft vastgelegd. Nabestaanden moeten dan beslissingen nemen over de invulling van de uitvaart zonder te weten wat de overledene zelf had gewild. Nabestaanden weten vaak wel of de overledene begraven of gecremeerd wenste te worden, maar bij een uitvaart komt veel meer kijken. Wij bieden onze bezoekers tijdens de Open Dag de mogelijkheid om zich daarop te oriënteren. Om mensen op weg te helpen is er tevens een uitvaartwensenformulier beschikbaar, waarmee iedereen zijn eigen unieke uitvaartwensen kan vastleggen.”
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE