nieuws

Facultatieve
Sponsors

Drukbezochte inspiratiedag op natuurbegraafplaats Heidepol

1 juli 2014


Op zaterdag 21 juni vond een inspiratiedag plaats op natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem / Ede. Heidepol is inmiddels twee jaar open, maar voor de meeste bezoekers was het een eerste kennismaking met de rust en schoonheid op de natuurbegraafplaats en met natuurbegraven.

Kees Benthem, beheerder van natuurbegraafplaats Heidepol; “De belangstelling voor onze inspiratiedag was ontzettend groot. We merken natuurlijk doorgaans ook wel dat er behoefte is aan het alternatief dat er met natuurbegraven wordt geboden. Maar dat we zoveel mensen mochten ontvangen was toch wel uniek. Ruim 1000 mensen hebben hier een kijkje genomen. Mensen konden mee rondwandelen, genieten van een kop koffie en een kijkje nemen bij de stands met verschillende alternatieve uitvaartproducten. Het was een zeer bijzondere dag die ook op ons team van Heidepol veel indruk heeft gemaakt.”

Tijdens een wandeling gaven medewerkers van Heidepol uitleg over natuurbegraven, maar ook over het natuurbeheer. Sinds de opening is het beheer gericht op het terugbrengen van de natuur in oorspronkelijke staat. Om dit te kunnen realiseren zijn in de bossen open plekken gecreëerd waardoor het zonlicht de bodem kan bereiken. Dit bracht al snel meer variatie op de bodem met bijvoorbeeld bosanemonen en bosbessen. IVN Arnhem noemt Heidepol een schatkamer vol verrassingen in de natuur en gaf afgelopen zaterdag uitleg over de aanwezige flora en fauna.

Ook konden mensen inspiratie opdoen voor de invulling van een persoonlijke en ‘groene’ uitvaart. Zo werd er prachtige bloemsierkunst getoond, maar ook herinneringssieraden en uitvaartfotografie. Verder was er informatie over eco-kisten, wades en rouwvervoer te vinden.

Hebt u de inspiratiedag gemist? U bent elke dag welkom om de natuurbegraafplaats te bezoeken. Heidepol is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact op nemen.

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Arnhem op www.uitvaart-arnhem.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >