nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dode Schrijvers, Levende Woorden

10 mei 2022


Op De Nieuwe Ooster liggen veel bekende en minder bekende schrijvers en dichters begraven. Op zondagmiddag 15 mei van 12-13.00 uur kunt u het recent gerestaureerde graf van Nescio bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest.

Bezoekers ontmoeten elkaar bij de ingang van de begraafplaats en wandelen samen naar het graf. Daar staan stoelen gereed. Jos van Hest vertelt er over leven en werk van de schrijver en hij leest voor. Dat zorgt voor een wonderlijke ervaring: juist bij het graf van een schrijver voel je dat zijn woorden het vermogen hebben om voort te leven. Deelname is gratis, aanmelden via: c.van.der.elst@amsterdam.nl.



Jos van Hest (Eindhoven, 1946) studeerde Nederlands en Theaterwetenschappen. Hij debuteerde in 1968 met de gedichtenbundel Tegen beter weten. Voor zijn werk op het gebied van cultuureducatie en poëzie werd hij in 2010 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van Hest geeft poëzieles aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en presenteert het Open Podium in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >