Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Docendo in documentaire serie ‘Dit zijn wij’ van de VPRO

donderdag 22 juni 2016

Vandaag vinden bij Docendo opnames plaats voor de nieuwe documentaire serie ‘Dit zijn wij’ die de VPRO in 2017 gaat uitzenden op NPO1.

De serie wordt geregisseerd door Michiel van Erp, de maker van de documentaire ‘MH17: Het verdriet van Nederland’. In deze nieuwe documentaire wordt Nederland geportretteerd aan de hand van haar inwoners. In iedere aflevering staat een ander thema centraal waar een ieder van ons mee te maken heeft. ‘Hoe woont Nederland’, ‘Hoe trouwt Nederland’ maar ook hoe gaat Nederland om met de geboorte en met de dood. De documentaire laat zien hoe wij anno 2016 leven. Het geeft een goed beeld van de diversiteit die ons land rijk is en van wat ons allen verbindt. Het doel van deze serie is mensen te informeren, inspireren en te verbinden binnen onze samenleving door de herkenbaarheid van de onderwerpen.

In de aflevering over de dood zal in beeld worden gebracht hoe mensen zowel beroepsmatig als wel in persoon vorm geven aan de gebruiken en rituelen rondom de dood in ons land. De manier waarop mensen elkaar begeleiden en steunen maar ook de passie vanuit het werkveld en de veerkracht van mensen zullen in beeld worden gebracht.

De opnames bij de Docendo cursus ‘Make-up en camouflage’ worden gemaakt om te laten zien hoe professionals in de uitvaartzorg worden getraind om zo optimaal mogelijke zorg te kunnen geven. Het doel is een goed beeld te schetsen van wat er mogelijk is om mensen op een mooie en passende manier afscheid te kunnen laten nemen van hun dierbare én het belang daarvan voor het verdere verloop van het rouwproces.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/