nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA roept Kamer opnieuw op te kijken naar grafkosten

1 april 2011


Uit cijfers van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) blijkt dat er nog een groot verschil is in de tarieven die betaald moeten worden voor een graf op Nederlandse begraafplaatsen. Een deel van die verschillen zijn te verklaren door factoren als locatie, omgeving, faciliteiten en aanvullende dienstverlening. Toch zijn deze verschillen volgens Martin Kersbergen van DELA niet helemaal door deze factoren te verklaren.

“Als je zou kijken naar dit soort verschillen, dan praat je over kleine verschillen. Wat we in Nederland zien is dat de verschillen tussen de tarieven variëren van nog geen 300 euro tot bijna 7000 euro. Dat verschil wordt vooral veroorzaakt doordat gemeenten verschillende berekeningswijze hanteren en de kostenopbouw niet transparant is”, aldus Martin Kersbergen bij de NOS.

DELA heeft de Tweede Kamer eerder al opgeroepen om hier iets aan te doen, maar tot op heden heeft dit nog niet veel opgeleverd. Luister hieronder naar het interview met Martin Kersbergen op NOS.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >