Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

DELA per direct weer toegang tot de crematoria van GUV

Rechter doet uitspraak in kort geding

donderdag 5 juni 2023

De Achterhoekse uitvaartondernemer GUV moet coƶperatie DELA per direct weer toegang verlenen tot de crematoria in Aalten en Etten. Zo oordeelde de rechter in het kort geding dat DELA tegen GUV had aangespannen. DELA is blij met de uitspraak.

Plotselinge opzegging onaanvaardbaar

Geheel onverwachts sloot GUV in februari de deuren voor DELA. Volgens GUV zou er een verschil in denk- en werkwijze zijn, maar wilde dit verder niet toelichten. Voor DELA was het onacceptabel dat de nabestaanden van haar leden een andere uitvaartondernemer in de armen zouden moeten nemen om terecht te kunnen in de crematoria van Aalten en Etten. In belang van haar leden stapte DELA naar de rechter.

De kortgedingrechter oordeelt dat de plotselinge opzegging onaanvaardbaar is. Volgens haar is er niets waaruit volgt dat de dienstverlening door DELA ondermaats was. De rechter oordeelt dan ook dat DELA per direct en onder dezelfde omstandigheden als voor de opzegging weer toegang moet krijgen om uitvaarten in de crematoria van Aalten en Etten te verzorgen.

Website GUV

Naast dat GUV DELA weer toegang moet verlenen tot de crematoria, gebiedt de rechter GUV ook om binnen twee dagen een bericht op haar website te plaatsen waarin staat dat DELA vanaf nu weer welkom is op de locaties van GUV. Op de website van GUV is namelijk gecommuniceerd dat DELA geen gebruik meer mag maken van de crematoria, terwijl de rechter oordeelt dat de samenwerking ten onrechte is beƫindigd.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder