Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

DELA dubbel bekroond met Van Speijk Innovatie Prijs

vrijdag 25 maart 2011

Eindhoven, 25 maart 2011 - DELA heeft zowel de jury- als de publieksprijs ontvangen bij de uitreiking van de Van Speijk Innovatie Prijs. DELA werd onder andere geprezen voor de innovatieve manier waarop zij haar herpositionering in de afgelopen jaren heeft aangepakt. Vooral voor het vernieuwende crossmediale TV concept Het Familieportret, dat deze maand voor het tweede seizoen te zien is bij RTL 4, was veel lof.

De jury oordeelde het als bijzonder hoe DELA de draai maakt naar de ‘continuïteit van het leven’, zonder haar roots in uitvaarten los te laten. Innovatie- en communicatiekracht vormen volgens de jury de drijvende krachten om dit te realiseren. Martin Kersbergen, manager Corporate Communicatie nam de prijs namens DELA in ontvangst. Kersbergen: ‘Het is een bekroning op ons werk en het laat zien dat we volop bezig zijn met innovatie in onze branche. We zijn als organisatie dan ook ontzettend trots op deze professionele en publiekswaardering.’
Succesvol transformatieproces
Kersbergen leidde een succesvol transformatieproces met een herpositionering van ´dood´ naar ´leven´ en daarbij passende producten zoals nabestaandenzorg, herinneringsbijeenkomsten en speciale tijdelijke overlijdensrisicoverzekeringen. Activiteiten gericht op ´doorleven´. Ook de huisstijl en aankleding van de gebouwen maakten een omslag en werden veelkleuriger. Meest in het oog springende herpositioneringactiviteiten zijn de sponsoring van het Nederlands damesvolleybalteam en het TV format Het Familieportret, waarin de verbinding tussen verschillende generaties centraal staat.

Vernieuwende crossmediale samenwerking
Na een succesvol eerste seizoen, start deze week het tweede seizoen van het televisieprogramma Het Familieportret, dat wordt geproduceerd door LVB Networks en uitgezonden door RTL4. Het Familieportret maakt de koppeling met internet, social media, exposities en een joint promotion met vakfotografen. ‘Het Familieportret is volgens de jury en het publiek bij de Van Speijk Innovatieprijs een prachtig voorbeeld van multimediale integratie van merkbeleving, herpositionering en activatie en laat zien dat een samenwerking tussen adverteerder en productiebedrijf tot bijzonder mooie dingen kan leiden’, aldus Kersbergen.

De Van Speijk Innovatie Prijs
De Van Speijk Innovatie Prijs heeft als doel een impuls te geven aan vernieuwing in de Nederlandse communicatiebranche. Voor deze prijs komen organisaties in de communicatiesector in aanmerking die worden voorgedragen door de partnerorganisaties van de Van Speijk Innovatie Prijs. Dit betekent dat zij binnen de eigen sector al bewezen innovatief zijn en daarvoor van hun branchegenoten lof hebben ontvangen. Met deze formule beoogt de stichting niet alleen competitie maar ook collaboratie: daar waar mensen en bedrijven elkaar ontmoeten, kunnen weer nieuwe vonkjes ontstaan die tot samenwerking kunnen leiden en daardoor tot product- en dienstontwikkeling.

Over DELA
Zo’n 200 vestigingen, 1.700 medewerkers en meer dan 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA’s ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder