nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA bouwt eerste crematorium met uitvaartlounge

Huiselijke sfeer helpt nabestaanden bij creëren mooie herinnering

14 januari 2009


Venray, 14 januari 2009 – De gemeente Venray heeft de bouwvergunning afgegeven voor bouw van een crematorium met uitvaartlounge. Nabestaanden hebben zo meer mogelijkheden om met elkaar na te praten. Met de uitvaartlounge onderstreept DELA haar visie om nabestaanden te helpen de draad van het leven zo goed mogelijk op te pakken.

Herinneringen delen in de lounge

DELA verzorgt jaarlijks meer dan 25.000 uitvaarten. ‘In de dagelijkse praktijk merkten wij dat nabestaanden na een uitvaart vaak behoefte hebben om langer met elkaar te praten en herinneringen op te halen’, aldus Joris Huizinga, directeur Uitvaartverzorging van DELA. De koffiekamer biedt die gelegenheid meestal niet. De uitvaartlounge is hiervoor de oplossing, omdat deze nieuwe horecafaciliteit permanent open is. Ook bezoekers van de begraafplaats kunnen daar terecht om bij een kopje koffie herinneringen te delen.



Warme, kleurrijke inrichting

Door toegenomen ontkerkelijking vinden uitvaartdiensten steeds vaker in het crematorium plaats. Daarom introduceerde DELA warme, kleurrijke crematoria met een huiselijke sfeer. Huizinga: ‘Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van de eerste mooie herinneringen aan een verdrietig moment.’ DELA trok met haar kleurrijke concept wereldwijd aandacht en verwelkomde in totaal ruim 300 Japanse uitvaartverzorgers. Ook de inrichting van het crematorium in Venray krijgt dit warme karakter. Een kwalitatief mooie plek waar mensen met intens verdriet zich welkom kunnen voelen en op een goede manier afscheid kunnen nemen. Vanzelfsprekend kunnen nabestaanden de uitvaartdienst geheel naar persoonlijke wens laten uitvoeren.



Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve vereniging Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >