nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Death Portraits’ – nieuwe aanwinst voor Museum Tot Zover

23 maart 2011


Fotograaf Marloes van Doorn schenkt Museum Tot Zover haar fotoserie ‘Death Portraits’. De zeven post-mortemfoto’s worden tussen 31 maart en 8 mei in het museum gepresenteerd.



Met ‘Death Portraits’ studeerde Marloes van Doorn af aan de Sint Joost Academie te Breda. De serie bestaat uit zeven op groot formaat geprinte foto’s. Van Doorn haakte aan bij de oude traditie van de post-mortemfotografie, die al bestaat sinds in 1839 de fotografie begon. Van Doorn fotografeerde de overledenen van boven af en zoomde in op het gelaat. Conform de traditie lijken de geportretteerden te slapen. Maar de fotograaf speelt een spel met de traditie en met de beschouwer. In enkele gevallen is namelijk een levend persoon afgebeeld, poserend als een ‘slapende’ dode. Om wie het gaat is niet duidelijk. De illusie wordt ondermijnd en de beschouwer aan het denken gezet.



Marloes van Doorn (1979) is in 2004 afgestudeerd aan de AKV St. Joost in Breda, beter bekend als de Sint Joost Academie. Sindsdien is ze werkzaam als freelance fotograaf; onder andere voor Metro, de Gemeente Amsterdam en Pantar. Haar kracht ligt in de interactie met de mensen die ze fotografeert. Dit resulteert in sprekende beelden waarin de identiteit van de persoon wordt uitgelicht. Marloes van Doorn maakt ook vrij werk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >