nieuws

Facultatieve
Sponsors

De taal van het afscheid

Lezing door schrijfster Marga Kool

11 januari 2008

Op woensdag 30 janurai, om 20.00 uur in De Veldkei te Havelte (Dr.), houdt Marga Kool een lezing over De taal van het afscheid. Marga Kool is o.a. bekend van haar nieuwste roman, Een kleine wereld. Deze roman over een jeugd in Drenthe in de jaren '50 gaat onder meer over heimwee, gemis, herinneringen aan een voorbije samenleving. En daarmee is ook het thema afscheid aangeroerd.

In de lezing van 30 januari behandelt Marga Kool meer dan alleen haar jongste roman. Zij gaat o.a. in op teksten van andere schrijvers en dichters, ze haalt historische gebruiken en moderne varianten aan en geeft zodoende een eigen visie op De taal van het afscheid.

Op momenten van afscheid nemen, zeker bij de dood, is het vaak heel moeilijk om de juiste woorden te vinden. In deze tijd raken de oude gebruiken en teksten meer en meer in onbruik, en we zien ons voor de taak gesteld om in eigen woorden iets tot uitdrukking te brengen. Wie hierover meer wil horen, moet deze avond niet missen.

De avond wordt georganiseerd door Annerie Kremer Uitvaartzorg te Meppel en Tri Limes Uitvaartzorg en -begeleiding te Steenwijk/Tuk. De toegangsprijs is € 2,00 p.p.; de zaal is open vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie kijk op www.trilimes.nl of www.kremeruitvaartzorg.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >