Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

De Nationale Rouwweken ‘Uitvaartcentrum Outline’ door Maze de Boer (1976, NL)

Persbericht, Amsterdam 2 juni 2006

donderdag 2 juni 2006

Amsterdam - Stichting &tree roept de maand juni uit tot De Nationale Rouwweken. In deze periode organiseert het kunstenaarsinitiatief verschillende activiteiten rond het thema ‘Rouw’ waaronder verhalen van buurtbewoners over rouwen in verschillende culturen. Aansluitend is er een expositie in de galerie van OutLINE met een installatie van Maze de Boer.

Iedere keer dat hij de ‘kapel’ achter het stadsdeelkantoor bezocht, moest Maze de Boer denken aan een uitvaartcentrum. Door de sfeer maar ook door de locatie naast het stadsdeelkantoor. Daar kan je terecht als je wilt scheiden, trouwen of voor een uittreksel van het bevolkingsregister. Het uiteindelijke kunstwerk in de ‘kapel’, genaamd ‘Uitvaarcentrum Outline’, is kenmerkend voor het oeuvre van de Amsterdamse kunstenaar. Hij laat zich sterk leiden door de ruimte bij het vormen van ideeën voor zijn installaties.

Maze de Boer zoekt in een geënsceneerde realiteit de grens op tussen beeldende kunst en theater. Hij stelt telkens de vraag ‘Waar houdt de werkelijkheid op, en waar begint de illusie?’.

Naast installaties maakt Maze ook videowerken. Zijn films zijn inmiddels op diverse festivals te zien geweest en tonen evenals zijn ruimtelijk werk een realistische en tegelijkertijd absurdistische kijk op de omgeving. Maze is een duizendpoot die ook graag samenwerkt met andere kunstenaars, filmmakers, muzikanten en theatermakers. Hij studeerde in 2003 af aan de Rietveld Academie te Amsterdam, studierichting Audiovisueel. Zie voor meer informatie over Maze: www.gotomaze.nl

Opening ‘Uitvaarcentrum Outline’

In Amsterdam Oost/Watergraafsmeer achter het stadsdeelkantoor aan de Linneausstraat staat een kapel waarin het nieuwe uitvaartcentrum zich bevindt. Deze zal op vrijdag 16 juni officieel met een rouwstoet geopend worden (we houden erg van witte bloemen). Opening door Martin Verbeet, Stadsdeelvoorzitter Oost/Watergraafsmeer. Wilt u deelnemen aan de rouwstoet dan wordt u om 16:45 verwacht uur bij het Tropenmuseum in Amsterdam. De rouwstoet arriveert rond 17:15 uur bij 'Uitvaartcentrum Outline'.

Open huis
U bent 16 juni t/m 7 juli 2006 don-zat 12:00 en 18:00 van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het rustgevende uitvaartcentrum. U kunt dan een blik werpen achter de schermen van een bedrijf waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen.

Programma
Vrijdag 16 juni 17:00 - 19:00 uur opening en verhalen van buurtbewoners over rouw.

Vrijdag 23 juni 16:00 - 18:00 uur lezing en een discussie ‘Rouw in de kunst’ met: Ida van der Lee, Martin Uit den Boogaard e.a.

Vrijdag 30 juni 16:00 - 18:00 uur discussie ‘Het nieuwe rouwen’ check website voor actuele informatie.

Contact
Aanmelden opening/lezingen: info@stichtingentree.nl

Info: www.stichtingentree.nl


‘Uitvaartcentrum Outline’
Oetewalerstraat 73
1093 MD Amsterdam
www.outlineamsterdam.nl


Stichting &tree
Stichting &tree werd in 2003 opgericht door beeldend kunstenaar Erika Blikman en fotografe Frouwkje Smit. Het doel van &tree is tweeledig: enerzijds wil de stichting een podium bieden aan beginnende kunstenaars, daarnaast wordt bij de projecten en exposities van &tree hedendaagse kunst in een bredere maatschappelijke context geplaatst.

Met De Nationale Rouwweken wil &tree het huidige klimaat in Nederland op een visuele manier vertalen. In de tentoonstelling staat niet het individuele rouwen voorop, maar juist in een wijk als Amsterdam Oost, met zoveel verschillende culturen, willen we kenbaar maken dat we dichter bij elkaar staan.De Nationale Rouwweken is een samenwerking van kunstenaarscollectief &tree, Maze de Boer en stichting OutLINE. En is tot stand gekomen met de ondersteuning van: Prins Bernard Cultuurfonds, Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, Unigra, Fonds BKVB en De Ode.

Note voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting &tree, artistieke leiding Erika Blikman (06 41 03 57 74),
de contactpersoon van de organisatie expositie Frouwkje Smit (06 41 86 09 97).

Stichting &tree, Witte de Withstraat 26ahs, 1057 XX Amsterdam, 020 6167981

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder