nieuws

Facultatieve
Sponsors

De kunst van het gedenken

6 oktober 2013

Van vrijdag 1 november tot en met dinsdag 5 november toont Roboodt-atelier in de Jeruzalemkapel te Gouda kunstwerken rond het thema De kunst van het gedenken.

Roboodt-atelier is gespecialiseerd in funeral art. Uitvaartkunst die in het verlengde ligt van het vrije werk gemaakt door beeldend kunstenaar Roboodt (Info: www.roboodt.nl.)
De urnen van Roboodt-atelier zijn ambachtelijk vervaardigde kunstwerken waarin as kan worden bijgezet. Met als specialisme as bijzettingen van meerdere personen in één urnament en familiegraven. De grafmonumenten zijn verrassend en eigentijds door de vorm en de gebruikte materialen lood en glas.
Er zijn urnen, grafzerken en een nieuwe serie ornamenten te zien.
Deze ornamenten zijn kunstwerken waarin een lichtje kan worden gebrand om een dierbare overledene te gedenken. De ornamenten kunnen ook worden gebruikt om een uitvaart stijlvol aan te kleden. Daarnaast toont Roboodt beelden die zijn gerelateerd aan het thema gedenken.

Tijdens de expositie worden de volgende bijeenkomsten georganiseerd:

Op Allerzielen, zaterdag 2 november, verzorgt Heleen Bartels om 19.30 uur en om 21.00 uur in de kapel een kort optreden met harp en zang. Na ieder optreden is er gelegenheid om in alle rust een lichtje te branden om een dierbare te gedenken.
Heleen is harpiste en mezzosopraan en geeft concerten in kleine setting. Zij wordt regelmatig gevraagd bij uitvaarten. (Info: www.heleenbartels.nl)

Op maandag 4 november verzorgt Ingrid Verkleij van Accept. Coaching & Counselling de schrijfworkshop “Woorden van afscheid: brief aan een dierbare”. De avond begint om 20.00 uur. Er is plaats voor 15 deelnemers. Graag vooraf opgeven via de website www.acceptcoaching.nl.
Ingrid is Verlies- en Rouwcounsellor en heeft een praktijk in Gouda.

De expositie in de Jeruzalemkapel is geopend van vrijdag 1 november tot en met dinsdag 5 november van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. De expositie en bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

Jeruzalemkapel
Jeruzalemstraat 11
2801 JE Gouda

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE