nieuws

Facultatieve
Sponsors

DE GEKLEURDE UITVAART

Afscheidsviering met dans en rituelen

13 september 2006

Op zondag 24 september houdt Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 in Schagen, van 14.00 tot 15.15 uur de voorstelling ‘De Gekleurde Uitvaart’. De voorstelling geeft een impressie van een afscheid waarbij de vier jaargetijden van het leven in beeld worden gebracht met dans en rituelen. ‘De Gekleurde Uitvaart’ is bedoeld voor geïnteresseerden in een eigentijds en persoonlijk afscheid. De voorstelling wordt uitgevoerd door uitvaartdanseres Marileen Fabels en uitvaartverzorgster/ritueel begeleidster Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding.

Keuzes
Veel mensen weten niet welke keuzes zij kunnen maken bij het regelen van de uitvaart. Ook is vaak onbekend wat men zelf kan doen om een uitvaart een persoonlijk karakter te geven. Marileen Fabels en Gijsje Teunissen laten zo’n persoonlijke manier van afscheid nemen zien. Door een bundeling van creativiteit, aandacht voor de mens, sfeer, kleur en dans brengen zij de vier jaargetijden van het leven in beeld: baby, jongere, iemand op middelbare leeftijd en een oudere. Ook laten zij verschillende omhulsels en tijdelijke grafmonumenten zien. Na de voorstelling is een rondleiding door het crematorium mogelijk en vindt tot 17.00 uur een bescheiden uitvaartbeurs plaats.

Reserveren
De toegang op 24 september is gratis, reserveren is gewenst: telefoon 0224 213 409 of cre.schagerkogge@yarden.nl. Ontvangst is vanaf 13.30 uur met koffie/thee.
Na 24 september wordt tijdens daaropvolgende maandagavonden dieper ingegaan op sterven, rouwen en uitvaart. Op maandag 2 oktober is het thema ‘jongeren’ waarbij een rouwtherapeute voor jongeren aanwezig is. Maandag 9 oktober is er een workshop gekoppeld aan de avond over het thema ‘middelbare leeftijd’. Maandag 16 oktober, tijdens de avond over het thema ‘ouderen’, wordt meer informatie over hospices gegeven. Tijdstip avonden: 19.30 - 21.45 uur (zaal open 19.00 uur).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >