nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Dooskist® ... Een bewuste keuze

9 maart 2007


De Dooskist: dé milieuvriendelijke doodskist in een persoonlijk jasje
De dooskist heeft vanaf zijn ontwikkeling, twee jaar geleden, bewezen een uitstekende vervanging te zijn voor de traditionele houten kist. Door het toenemende milieubewustzijn maken steeds meer mensen een bewuste keuze voor de recyclebare en biologisch afbreekbare dooskist.

Niet alleen milieubewustheid, maar ook de groeiende behoefte aan een ´persoonlijke kist´ voor de overledene, maakt dat er steeds vaker voor de dooskist wordt gekozen. Voor zelfdecoratie biedt de dooskist namelijk een prima basis. Door middel van teksten, tekeningen, foto´s en beschildering kan de dooskist een geheel persoonlijke uitstraling krijgen.
Natuurlijk is het mogelijk dat tijd of creativiteit ontbreekt om de kist het gewenste uiterlijk te geven. Daarom is sinds kort de samenwerking aangegaan met het bedrijf ‘Mijn kist’, dat gespecialiseerd is in het decoreren en beschilderen van kisten die iets vertellen over het leven dat voorbij is.

Decoratie van de dooskist
In samenwerking met ‘Mijn kist’ zijn vier stijlvolle bedrukkingen ontworpen die op het deksel worden aangebracht. Er kan gekozen worden uit ‘bloemen’, ‘muziek’, ‘handen’ en ‘dolfijnen’. Ook is het mogelijk een passende tekst hierin te verwerken. Bij een keuze uit een van deze ontwerpen ontvangt men tevens een herinneringsdoek dat identiek is aan het gekozen ontwerp en dat een belangrijke rol kan spelen bij de rouwverwerking. Ook voor beschildering van de dooskist zijn vier thema’s ontwikkeld. Zowel op www.dooskist.com als op www.mijnkist.nl zijn voorbeelden te zien van deze thema’s. Uiteraard wordt ook de decoratie door ‘Mijn kist’ geheel milieuvriendelijk uitgevoerd.
Een uniek afscheid van een uniek mens waarover is nagedacht, met respect voor het milieu, maakt van het kiezen voor de dooskist een bewuste keuze.
Bij welke ondernemer u uw uitvaart ook regelt, de dooskist kunt u altijd via: info@uitvaartverzorginguvz.nl laten bestellen. Meer informatie over de dooskist is te vinden op www.dooskist.com, waar men ook een brochure kan downloaden. Bovendien is de dooskist te zien op de beurs ‘Doodgewoon’ in Nieuwleusen op 23, 24 en 25 maart a.s.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >