nieuws

Facultatieve
Sponsors

De Beethoven LifeGems® : 3 LifeGem diamanten vervaardigd met behulp van DNA-geïdentificeerde haarlok van componist Ludwig von Beethoven.

Nieuwe technologie maakt vervaardiging van een echte diamanten met behulp van koolstof uit een haarlok mogelijk.

16 mei 2006


Zundert (Nederland) – 16 mei 2006
LifeGem Memorials, wereldwijd marktleider op het gebied van de vervaardiging en levering van herinneringsdiamanten, kondigt de vervaardiging aan van 3 Ludwig von Beethoven LifeGems®. Deze LifeGem diamanten zullen de eerste herinneringsdiamanten zijn die persoonlijke koolstof bevatten van een wereldberoemde, historisch invloedrijke persoon.

“De LifeGems® van Ludwig von Beethoven bieden LifeGem een unieke gelegenheid om de aandacht te vestigen op een nieuwe techniek die het mogelijk maakt om uit ‘haar’ koolstof te winnen dat gebruikt kan worden om een LifeGem Herinneringsdiamant te vervaardigen,” verklaart Ton Jaspers, CEO van LifeGem Europe BV. De haarlok van Von Beethoven is DNA-geïdentificeerd en exclusief beschikbaar gesteld door de Amerikaan John Reznikoff, President van University Archives. Reznikoff bezit ‘s werelds grootste en meest waardevolle collectie van haarlokken van wereldberoemdheden en historisch van betekenis zijnde personen, waaronder haar dat afkomstig is van Napoleon Bonaparte, Albert Einstein en John F. Kennedy.

Grote doorbraak
Deze nieuwe technologie om een LifeGem® te vervaardigen met behulp van een haarlok is een grote doorbraak. Niet alleen nabestaanden wiens overleden dierbare is gecremeerd - koolstof uit crematie-as - kunnen nu een LifeGem® kiezen; ook nabestaanden wiens dierbare wordt begraven zijn vanaf heden in de gelegenheid om een haarlok aan LifeGem beschikbaar te stellen om met behulp hiervan een unieke, persoonlijke LifeGem diamant te laten vervaardigen van hun dierbare. Zelfs ‘bij leven’ is nu de vervaardiging van een LifeGem diamant een optie...
Nadat de koolstof van het haar beschikbaar en gezuiverd is, verloopt het vervaardigingsproces exact hetzelfde als het proces waarbij – al sinds 2002 - gebruik wordt gemaakt van koolstof uit crematie-as.

In sommige Europese landen is het privébezit van crematie-as of het scheiden ervan nog steeds verboden. Ook in deze landen kan LifeGem nu nabestaanden de mogelijkheid bieden om als bijzonder aandenken aan hun dierbare te kiezen voor een LifeGem Herinneringsdiamant.

De Beethoven LifeGems®
Gedurende de komende 4 tot 6 maanden zal de koolstof uit Beethoven’s haar worden verzameld en gezuiverd, in een diamantpers worden onderworpen aan hoge druk en temperatuur en uiteindelijk worden geslepen en gepolijst in een Beethoven LifeGem®. Nadat deze bijzondere diamanten wereldwijd zijn geëxposeerd, zullen de Beethoven LifeGems® openbaar worden geveild. De opbrengst van deze veiling wordt aangewend om wereldwijd kansarme families en/of families van oorlogslachtoffers te kunnen voorzien van een LifeGem Herinneringsdiamant van hun dierbare die is overleden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >