Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

maandag 21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”

Op 16 juni jl. maakten DELA, Monuta en VTU bekend een nieuwe koepelorganisatie te financieren. Deze nieuwe, branche-brede organisatie wil met name de samenwerking binnen de uitvaartbranche verbeteren. Henry Meijdam, tot 23 juni a.s. burgemeester van de gemeente Lelystad, neemt daarin het voortouw en zal het gezicht naar buiten zijn. De operationele verantwoordelijkheid voor deze fase is belegd bij Joris Huizinga, voormalig directeur Uitvaartzorg bij Coöperatie DELA. Ook is Huizinga voorzitter van de Vereniging Mortuariumbeheerders in de Gezondheidszorg (VMG).

Voorzitter Pieter Dekker: “Onze vereniging wil alle uitvaartondernemers vertegenwoordigen en heeft daarbij nadrukkelijk ook oog voor de belangen van nabestaanden. Wij hopen binnen de nieuwe koepel samen te kunnen werken aan keuzevrijheid voor nabestaanden èn uitvaartondernemers. Ook hopen we lastige dossiers zoals de mortuariumkosten bespreekbaar te kunnen maken.”

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder