nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematoriumsoap Noord gaat verder

20 januari 2011

De soap rond het nieuwe crematorium op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam gaat (onverwacht) verder. Begin december leek alles rond en stond het licht op groen, maar nu blijkt dat de hele aanbestedingsprocedure opnieuw moet omdat er fouten zijn gemaakt.

In een ingezonden brief op Echo.nl reageert de fractie van de VVD woest op nieuwe situatie. De aanbesteding moest twee keer plaatsvinden. Nu blijkt echter dat dat de tweede keer gebeurde op een andere wijze dan de eerste keer. En dat is niet volgens de regels waardoor het opnieuw moet. Wethouder Paquay (SP) heeft dat vorige week laten weten aan de verschillende fracties. Volgens de VVD is dit de zoveelste blunder van de SP-wethouder.

VVD-woordvoerder Manfred Harlaar is met stomheid geslagen.“ We kijken nu niet alleen tegen vertraging aan, maar ook tegen hogere kosten. Het boetebeding van de PC Hooft Groep gaan we nu in de portemonnee voelen”, aldus Harlaar. De wethouder denkt dat de kosten mee zullen vallen, maar volgens de VVD vergeet hij dat alle gegevens inmiddels op straat liggen. Daardoor zou nu niet meer adequaat aanbesteed kunnen worden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE